sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Hulluna italialaiseen

Hullut Päivät oli ja meni. Taaskaan ei tullut käytyä kuin ruokaosastolla, mutta siitä onkin jo muodostunut mulle jonkinlainen perinne. Jälleen kerran kävin torstai-iltana hakemassa hieman täydennystä jääkaappiin, erityisesti juustoja tuli ostettua montaa sorttia.

Mukaan tarttui parmesania, manchegoa, Maasdammeria, halloumia ja mozzarellaa sekä iso valikoima erilaisia pastatarvikkeita. Olenkin viime päivinä syönyt jo parina päivänä pastaa, viimeksi tänään. Perjantaita varten tein vain pikaisen pastan valmispastakastikkeesta, parmesanista ja jauhelihasta töihin evääksi, tänään keitin valmiita pinaatti ja ricotta-täytteisiä tortellinoja, ja ne lisäsin kerman ja parmesanin sekaan pannulle. Päälle vielä vähän parmesanraastetta ja basilikaa, hyvää tuli.

Perjantaina ennen Voice of Finlandia tuli myöskin tehtyä salamipitsaa hiukan paremmista raaka-aineista. Tein pohjan päälle kastikkeen tyypilliseen tapaan tomaattipyreestä, oliiviöljystä, valkosipulimurskasta ja vedestä. Joskus olen maustanut näitä tomaattisooseja enemmänkin, mutta tällä kertaa halusin mahdollisimman simppeleitä makuja. Päälle laitoin tässä vaiheessa vain Maasdammeria ja paistettuani pitsaa muutaman minuutin, lisäsin päälle Lidlistä aiemmin ostamaani aitoa italialaista ilmakuivattua salamia. Vähän ennen pitsan ollessa kypsä, lisäsin vielä mozzarellat päälle ja otettuani valmiin tuotoksen uunista, laitoin mukaan vielä vähän basilikaa.

Melko italialaisella linjalla on siis menty, ja taitaapa tulla siellä suunnalla makuseikkailtua vielä ensi viikollakin. Ja jotta ei ihan pelkästään ruokaan keskityttäisi, laitetaan tähän loppuun vielä pari kovaa italialaista kasaristygeä :)
2 kommenttia:

 1. Itse tykkään aina tehdä italialaisia ruokia ja noh, Italiassa haluaisin joskus käydä vain sen takia, että näkisin paremmin sen ruokakulttuurin, enkä minkään nähtävyyksien yms takia. Kunhan vain osaisi vielä valita minne suuntaan lähtisi, sillä kuulemma siellä on alueellisia eroja ruoan suhteen, jos nyt joskus vaikka pääsisinkin siellä käymään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ruuan takia sitä itsekin sinne lähtisin. Italia on näkemättä itselläkin, ja Rooma on ollu yks kiinnostavimmista kaupunkikohteista, mutta on vaan niin paljon edullisempaa ollut matkustaa muualle ja sielläkin on nähtävää.

   Ei siis kuulu varmasti tämänkään vuoden ohjelmaan, mutta varmasti on hyvää ruokaa tarjolla kun menee vähän turistialueilta sivuun. Kiinnostaa kyllä.

   Toisaalta itseä kiinnostais huomattavasti enemmän meininki jossain Adrianmeren rannalla pienemmässä paikassa. Bari, Rimini tms.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.