torstai 2. tammikuuta 2014

Vuoden 2014 musiikkiodotuksia

Se on sitten 2014. Hesarin Nyt -liitteessä oli hauska kuva aiheesta. Aina ei tule ajatelleeksi kaikkea.

Alkuvuodelle on luvassa erityisen mielenkiintoisia levyjulkaisuja. Ensimmäisenä 'Readymade' levynsä ehtii pistää ulos kotimainen Delay Trees jo ensi viikolla. Esimakua saatiin loppuvuodesta aivan huikeasta kesän mieleen tuovasta 'Perfect Heartache' kappaleesta, joka toivottavasti antaa lupauksen vähän reippaammasta levystä edelliseen 'Dozeen' verrattuna. Ja älkää ymmärtäkö väärin, tykkäsin edeltäjästä todella paljon. Se on upean kaunis ja toistaiseksi mielestäni paras Delay Trees levy, mutta nyt on ehkä odotettavissa jotakin vielä parempaa.

Maaliskuulle puolestaan on merkitty alustavat julkaisupäivät upean Sia Furlerin uuden ja jo pari vuotta sitten mut vakuuttaneen brittilaulaja Foxesin debyyttilevylle. Jo pelkästään ennakkoon kuultujen biisien perusteella jälkimmäisestä on takuulla tulossa todella vahva albumi. Jo toissakesäiset 'Warriors' ja 'White Coats' vakuuttivat, mutta myös alla postaamani 'Echo' sekä 'Beauty Queen' ovat upeita kappaleita. Kuitenkin kun kuuntelee Foxesin YouTube-kanavalta muitakin, ei huonoja biisejä tunnu löytyvän!

'Youth' sekä 'Holding Onto Heaven' tuovat hiukan mieleen Emeli Sandén, jolta muuten myöskin on luvassa uusi levy tänä vuonna, ja jonka debyytti oli itselläni vuoden 2012 parhaiden levyjen joukossa. Myös Metronomyltä on luvassa maaliskuussa uutta lättyä ja sitten on nämä määrittelemättömät julkaisupäivät. Esimerkiksi toinenkin mun vuoden 2012 parhaiden levyjen listalle päässeistä, australialainen Husky lupailee kakkoslevyä tälle vuodelle ja tietysti toivoa sopii myöskin, että Laurelilta saadaan debyytti ulos vielä tämän vuoden puolella.

Näillä odotuksilla on hyvä aloittaa musiikkivuosi 2014.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.