torstai 9. tammikuuta 2014

Laiva on lastattu

Loppiaisena tuli tosiaan pistäydyttyä vähän tuulettumassa Suomenlahden aalloilla. Luin jo kesän lopulla, että Viking Line oli aikeissa kokeilla pitkästä aikaa Tallinnan risteilymarkkinoita, ja tuoda vanhan tutun Cinderellan muutamaksi viikoksi takaisin näille vesille kilpailemaan Tallinkin Europan kanssa. Siitä on lähemmäs kymmenen vuotta, kun tuo paatti seilasi Helsingistä viimeksi.

Cinderellan bileristeilyt olivat aikanaan aivan äärettömän suosittuja, ja itsekin ehdin kerran sillä matkustaa. Sen jälkeen se on lähinnä kuljettanut ruotsalaisia juhlijoita vuorokauden risteilyille Tukholmasta, ja onpa siellä kuvattu tosi-tv:tä humalaisista ruotsalaisista toilailemassa. Färjania on esitetty aiemmin Suomessakin.

Itse en ollut kuitenkaan lähdössä krebaamaan, vaan irrottelemaan vähän arjesta ja nautiskelemaan hyvästä ruuasta. Ja mitenkäpä sitä olisi voinut bailatakaan kun esiintymässä oli Janne Tulkki. En mennyt katsomaan! Yökerho Funclubissa olisi kyllä potentiaalia vaikka millaiselle show:lle, mutta nyt laiva tuntui olevan aika tyhjänä. En tiedä johtuiko se sitten sunnuntaista vai mistä, siitäkin huolimatta, että maanantai oli useimmilla vapaapäivä.

Noinkin vanhaksi laivaksi siellä oli paikoin aika hienoa. Eihän se tietenkään mikään Viking Grace ollut, mutta kyllä siellä aikansa sai kulumaan. Ja minunlaiseni visuaalinen jantteri kun katsoo aina asioita vähän erilaisin silmin.

Mitä syömiseen tulee, niin Tapas & Wine toimii kyllä mukavalla konseptilla. Vaikka se on erillinen tapasravintola viinibaarin yhteydessä, niin sinne voi myös tilata viereisen Food Gardenin ruokia, ja homma toimii myös toisin päin. Itsellä harvoin tulee laivalla buffetissa käytyä, siellä saa vain ähkyn ja pahan olon aikaan.

Tapakset olivat varsin kohtuuhintaisia, kolme tapasta sai yhdeksällä eurolla ja sen jälkeen jokainen ekstratapas maksoi kolme euroa. Itse otin saaristolaisleivän savukalalla, häränfileetä, serranokinkkua, espanjalaisen tortillan sekä manchegojuustoa ja viikunahilloketta. Valkoviinin kanssa aivan loistava päivällinen.

Nyt on sitten vapaapäivät takana päin. Arkipyhiä ehtikin olla peräti kuusi päivää kuukauden sisään, ja seuraavan kerran ylimääräistä vapaata on luvassa keväämmällä talviloman merkeissä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.