maanantai 20. tammikuuta 2014

Talven rauhassa

Talvi antoi odottaa itseään pitkään. En sinänsä pistänyt pahakseni lämpimiä ilmoja, mutta toisaalta pidän lumesta ja sen tuomasta valosta. Lisäksi ei sekään ole mieltä ylentävää, kun taivas on on viikkokaupalla harmaa.

Nyt kuitenkin on ollut kiperiä pakkaspäiviä ja oikein talvisen näköistä. Mutta mikä parasta, aurinko on paistellut päivisin. Tätä olen odottanut monestakin syystä, enkä vähiten sen vuoksi, että ulkona olisi optimaaliset kuvauskelit. Ja kun en viikolla juurikaan ehdi aurinkoa nähdä, niin viikonloppuna pääsen myös siitä nauttimaan.

Mulla oli jo pidempään ollut tarkoitus mennä Lapinniemen ja Rauhaniemen suuntaan kuvailemaan, mutta ilmat eivät olleet sitä varten kovin otolliset aiemmin. Rauhaniemellä on mulle nostalginen vaikutus, sillä olen asunut siellä pikkupoikana. Rannassa on tullut vietettyä monet kesäpäivät, Käpylässä on tullut leikittyä monet leikit ja olenpa tuolla oppinut ajamaan polkupyörälläkin ilman apupyöriä.

Rauhaniemen kansankylpylä on myös suosittu saunapaikka, ja vetää uimareita puoleensa talvellakin. Avantouimarit käyvät tuolla ahkerasti, mutta itseä ei avantoon meno houkuta. Sieltä niemen kärjestä on kuitenkin upeat maisemat Näsijärven ulapalle, jopa talvellakin. Näsijärvi meni vasta tällä viikolla täysin umpeen, joten aika tuoreeltaan pääsin paikan päälle ottamaan näitä talvikuvia. Hengitys huurtui partakarvoihin ja poskia kuumotti koko eilisen illan, mutta tuon seesteisen tunnelman näkeminen ja ikuistaminen olivat täysin käymisen väärti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.