maanantai 13. tammikuuta 2014

Burgeriputkessa

Taas on tullut vedettyä pari päivää burgeria putkeen, ja töitten jälkeen olis tarkotus mennä testaamaan yks aika pitkään jo mua kuumotellut paikka lisää. Kolmen päivän rupeama saa arvoisensa kruunun siis tänään, mutta en paljasta suunnitelmia vielä enempää tässä vaiheessa :)

Sen sijaan lauantaina tuli tehtyä itse mahdollisesti parhaiten onnistunutta burgeria ikinä. Oon jo jonkin aikaa laittanut pihvitaikinan sekaan tuota Poppamiehen Bourbon BBQ -kastiketta, aina kun mulla on sitä ollut. Oon tainnut siitä mainitakkin, joten ei nyt kyse ole mitenkään erityisen salaisesta ainesosasta. Kannattaa kokeilla.

Hain myöskin vähän enemmän raikkautta korvaamalla maustekurkun tuorekurkulla Midhillin tapaan, lisäksi väliin tuli pihvitomaattia, salaattia ja paistettua sipulia. Kastikkeina oli ketsupin, sinapin ja tuon samaisen BBQ-soosin kanssa vielä Auran paprikamajoneesia. Valmis tuote kyllä, yleensä tulee maustettua majoneesi itse, mutta tuommoinen oli tarttunut tarjouksesta matkaan. Ja hyvin toimi!

Juustona oli tavallista cheddaria, jonka olen todennut paljon paremmaksi hampurilaiskäytössä, kuin nuo sulatejuustocheddarit, joita on tullut enimmäkseen aiemmin käytettyä. Tämäkin englantilainen cheddar löytyi Lidlin juustohyllystä. Testissä oli myös ensimmäistä kertaa saman kaupan lankkuperunat, jotka olivat parhaita koskaan pakastealtaasta ostamiani ranskalaisia. Kyseessä on Harvest Basket tuotemerkin Steak Cut Chips.





Eilen taas kävin Ruby & Fellasin Burger Sundayssä, ja tällä kertaa valitsin Burger Con Carnen. Siihen tulee jauhelihapihvin lisäksi vielä hieman extralihaa chili con carnen muodossa, samaa jota saa normaalilistalta, kun tilaa Chili Cheese Friesit. Soosissa on myöskin mm. maissia ja papuja ja burgeri tarjoillaan open face -tapaan. Säästyypä yhden sämpylänpuolikkaan syömiseltä, vaikka se terveysmielessä laiha lohtu onkin :) Tuhti satsihan tuo oli, eikä näitä ruokia syödä jos halutaan syödä terveellisesti.

Lopullisen tex mex-elämyksen takasi päälle ladotut nachot. Majoneesi oli korvattu creme fraichella ja salaattia ja tomaattia oli sopivasti tuomaan raikkautta annokseen. Tässä suhteessa tämä burgeri pääsi toistaiseksi kakkossijalle Pork Burgerin ohi, vaikka ei Greek Burgeria tämäkään aivan onnistunut ylittämään.

Joka tapauksessa oikein hyvän makuinen setti, ja näitä tarjoussunnuntaitahan on vielä jäljellä kahtena tulevana viikkona. Harmi vain, että tämäkin burgeri poistuu listalta tammikuun jälkeen, voisin mielelläni syödä tätä tai kreikkalaista muulloinkin. Koko tammikuun ajan, ja joka päivä, Rubyssä on myös nyt isommalle porukalla hyvä diili - ota listalta mitkä tahansa kolme pääruokaa ja maksa kahdesta. Erityisen hyvä vaikkapa kolmistaan tai jopa kuudella kaverilla! Tähän sunnuntain burgeridiiliin sitä ei tosin voi yhdistää.




4 kommenttia:

  1. aaaaaaargh olen tällä hetkellä niin kateellinen näistä sun burgeriputkista! Ja instagramkin tuntuu olevan täynnä pelkkiä sushikuvia jokaiselta tyypiltä ketä seuraan, masennun kohta :D Että miten niin ruoka on elämän tärkein asia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sushin ja raa'an kalan tajuan, mutta mikä burgereissa on kiellettyä? Rasva? o__O

      Poista
  2. se että oksu lentää, ei mitään kiellettyä, mutta en vaan pysty :D Mutta mietin jo sitä päivää kun tää huono olo joskus menee ohi, kuinka jumalattoman hyvältä se eka hampurilainen sitten maistuu.....!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, kyllä mä vähän sitäkin mietin, mutta en sitten kuitenkaan tarpeeks. Sun kannattaa ehdottomasti siinä vaiheessa sitten syödä todella hyvä hampurilainen. Eli Huberin :)

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.