torstai 23. tammikuuta 2014

Ruotsalaisen nykymusiikin arvostuspostaus osa 1

Vielä on hetki aikaa arvostaa länsinaapurista tulevaa loistavaa musiikkia. Sotshin talviolympialaiset alkavat parin viikon päästä, ja myöhemmin keväällä tulevat vielä tietenkin jääkiekon MM-kisat, jolloin ruotsalaiset ovat taas hetken verran pahimpia vihamiehiämme :)

Jos toissakesänä vaikutti siltä, että lähes kaikki uudet bändilöydöt tulivat tuolta Australian ja Uuden-Seelannin suunnalta, niin osittain jo viime vuonna, mutta erityisesti ihan viime aikoina on tullut bongattua erityisen paljon hyvää ruotsalaista musiikkia. Siksi ajattelin sitä jakaa myös täällä.

Spotifyä surffaillessa tällä viikolla löysin myös osan näistä artisteista, Ruotsista tietysti nekin. Frida Sundemo tulee Göteborgista, ja on julkaissut viime vuoden puolella jo useammankin biisin.Fridan pehmeä ja kaunis laulu yhdistettynä puhtaan yksinkertaisiin, mutta tuottaja Joel Humlénin synteettisiin äänimattoihin ja tansittaviin rytmeihin tekee tästä todella miellyttävää kuunneltavaa. Tyyliltään tämä on hyvin samankaltaista kuin esimerkiksi Chvrchesin tai Young Galaxyn tuotanto. Olisiko tyylilaji sitten vain syntikkapoppia? Fridan äänestä tulee myös mieleen hiukan Noonie Bao, kai se on se ruotsalainen aksentti.

Spotifystä löytyy vielä muutamia biisejä enemmän, ja toistaiseksi omaksi suosikikseni on yli näiden muiden noussut hieno 'For You, Love'. Myös 'Indigon' jousisovitus on aivan jäätävän hieno, parempi ainakin kuin originaali!

Ruotsista tulevat myös kaksossisarukset, jotka tekevät musiikkia nimellä Say Lou Lou. Tai heidän isänsä on Australiasta, mutta äiti ruotsalainen. Mainitsinkin heistä itseasiassa jo pari viikkoa sitten, mutta ajattelin laittaa tähän vielä muutaman biisin lisää myös heiltä, postauksen henkeen sopien.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.