tiistai 28. helmikuuta 2012

Hylätyt talot, autiot pihat

Ette olisi ikinä arvanneet mihin olen pari edellistä iltaani käyttänyt :)

Sivuutin tätä aihetta lyhyesti yhdessä lauseessa eräässä marraskuisessa postauksessanikin, sillä olin tuolloin löytänyt loistavan Aikamatka.netin. Lisäksi vieläkin aiemmin tutuksi on tullut Yves Marchandin ja Romain Meffren kuvaamaa hylättyä Detroitia ja tietysti Prypjat lukuisien eri dokumenttien ja matkailuohjelmien kautta. Jälkimmäinen on jopa kokenut lievän inflaation liiallisen esillä olon vuoksi, mutta onneksi maailma on pullollaan muitakin vielä kiinnostavampia kohteita.

Löysin nimittäin kaverin vinkistä jälleen uusia sivustoja, ja olen viime päivinä käyttänyt useita tunteja näiden sivustojen kahlaamiseen. En osaa selittää, mikä näissä tyhjissä ja aavemaisissa rakennuksissa viehättää, mutta harrastajamäärästä päätellen en ole todellakaan vähemmistöä. Mielestäni on samaan aikaan surullista mutta hienoa että asiat joskus on jätetty sikseen, ja vieläpä joskus autioitumaan. Tarinat näiden rakennusten tai jopa kokonaisten kaupunginosien takana ovat jännittäviä ja ennen kaikkea kiinnostavia. Monesti iskee kuitenkin epäusko siihen että miksi näin hienoja kohteita on jätetty rapistumaan.

Erityisen upeita kohteita löytyy Forbidden Placesista, johon suurin osa ajastani on mennyt enkä vieläkään ole kaikkea selannut kovin tarkkaan. Toinen kiehtova sivusto on Abandoned Places jossa on ehkä vähemmän tuoretta kuvaa, mutta toisaalta paikkojen historiaa tarkemmin kerrottuna.

Tälläisiä sivustoja tuntuu Googlettamalla olevan kymmeniä, ellei satoja, joten aikaa tähän saa jatkossakin kulumaan kiitettävästi. Toivottavasti toin teillekin jotain uutta ja kiinnostavaa katseltavaa.

Internet on ihmeellinen, all hail the Internet :)

3 kommenttia:

  1. uskomattoman hienoja kuvia, tiedän ainakin mitä teen loppuillan..

    VastaaPoista
  2. Hylätyt rakennukset ovat lumoavia. Tilaisuuksien mukaan valokuvailen niitä. Tyhjät omakotitalot ovat vähän vaikeita, koska aina ei saa yhteyttä omistajiin, jotta voisi luvan kanssa mennä paikkoja tutkailemaan.

    VastaaPoista
  3. Omakotitalotkin saattais olla ihan jees, mutta ei kuitenkaan niin vetoavia kuin isot tilat. Ja toisaalta niihin varmaan on harvoin jätetty tavaraa jälkeen.

    VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.