maanantai 20. helmikuuta 2012

Hip hop hurraa!

Oli pakko postailla tänne tää Karri Koiran uus biisi, koska mä oon kovasti tälläisenä 80- ja 90-lukujen ystävänä diggaillut siitä et suomiräpissä ollaan viime aikoina lainattu aika paljon sieltä 90-luvun alun Amerikan länsirannikon saundista, lähinnä Dr. Dreltä ja Snoop Doggilta.Aiemmin tätä aurinkoisen letkeetä kesäsaundia kuultiin viime syksynä Chebaleban ja Jaren ja VilleGallen toimesta, jonka biisissä tosin samat Karri Koira ja Ruudolf feattaavat.

En oo suuressa määrin suomiräpin ystävä, vaikka omaan musiikkihistoriaani hiphop vahvasti kuuluukin. Kovin räpin diggailu itsellä ajoittuu 80- ja 90-lukujen taitteeseen, ennen kuin kuulin ensimmäisiä teknobiisejä. Tuolloin tutustuin ensi kertaa Public Enemyyn ja Run DMC:hen. Public Enemy olikin ykkösnimi niihin aikoihin, ja vähän myöhemmin mukaan tulivat sellaiset bändit kuin N.W.A. ja 2 Live Crew.

Muutenkin pidän nykypäivän musiikissa kaikista lainoista joissa kierrätetään vanhaa saundia, ja varmasti kukaan ei pysty kiistämään että edellä postattu 'Amerikankotka liitää' kumartaa vaikkapa seuraavien biisien suuntaan.Suomenkielisessä räpissä ei ole oikeastaan ollut kuin kaksi tekijää, jotka ovat onnistuneet puhuttelemaan mua kunnolla aiemmin, Asa ja Steen1. Näistäkin lähinnä Asan taustat ovat olleet mun kriittiselle musadiggariasenteelle tarpeeksi hyviä, Steenissä taas ovat kiehtoneet enemmänkin lyriikat.

Viimeisen parin vuoden aikana kuvioihin on kuitenkin tullut reilusti hyviä uusia tekijöitä, kuten SMC Lähiörotat sekä ryhmänä että itsenäisinä sooloartisteina ja Ruger Hauer, jotka saavat allekirjoittaneen olemaan luottavaisin mielin suomiräpin tulevaisuudesta.

Kyllästetään teitä vielä parilla suosikkibiisilläni. Kesää odotellessa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.