keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Viikon hitit

Jälleen kiitos Nuorgamin, löysin eilen uuden bändin joka onnistui vakuuttamaan minut. Piano on todennäköisesti lempi-instrumenttini, on olemassa niin paljon hienoa musiikkia jota on vain pianolla soitettuna. Kun se liitetään muiden instrumenttien joukkoon, se vain paranee.Perfume Geniusin uusi levy 'Put Your Back N 2 It' sai mut syttymään. Levyltä löytyy enimmäkseen rauhallisia balladeja mutta ennen kaikkea kuitenkin äärimmäisen kauniita melodioita ja vahva tunnelataus.

En ole edes vielä ehtinyt tutustua debyyttilevyyn kunnolla, sillä olen fiilistellyt tätä uutta tuttavuutta sen verran tarkasti uuden levyn muodossa. Tätä kirjoittaessani sitä kuitenkin aloin kuunnella. Maailmassa on niin paljon hienoa musiikkia, joka löytää vain sattumalta tiensä meidän kuulijoiden korviin. Onneksi puskaradio on mitä hienoin markkinointikanava.Lisäksi tänään ilmestyi Pariisin Kevään uusi albumi 'Kaikki on satua'. Edellinen levy, 'Astronautti' oli niin merkittävä helmi suomalaisen popmusiikkia, että odotukset olivat ennen ensisinkkua todella korkealla. Itselle kuitenkin tuo 'Saari' ei ole toiminut, eikä toimi vieläkään. Se on todella tylsä ja läpijuostu kappale.

Sen sijaan oli mahtava huomata että levyn melkein kaikki muut biisit olivat parempia. Kyllä tästäkin muutamalla kuuntelulla on tulossa erittäin vahva albumi. Huonoja biisejä ei montaa ole ja levyn ylivoimaisesti parhaita hetkiä on melko paljon, huippu koetaan mielestäni kuitenkin biiseissä 'Kevät', 'On aika juosta', 'Sytytä valo' ja 'Kesäyö'. Kuitenkin näiden lisäksi lähelle pääsee suurin osa levyn kymmenestä kappaleesta, tällä levyllä on muutamaa kauheaa konekomppia lukuunottamatta ehkä vielä astetta juurevampi saundi kuin aiemmissa biiseissä. Arto Tuunelan säveltäjän lahjoja ei voi ohittaa. Hänen kykynsä luoda suurta saundia on ainutlaatuista. En vain ymmärrä miksi käyttää noita kauheita syntikan presetsaundeja.

Tässä kuitenkin vielä omasta mielestäni levyn heikointa antia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.