sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Se siitä kotiviikonlopusta...

Enhän mä kovin pitkäksi aikaa sitten kuitenkaan malttanut jäädä kotiin :) Nausicä:n tosiaan kuitenkin katselin aamupäivästä.

Havahduin vähän jälkijunassa availlessani kuukauden asiakasomistajapostia perjantaina, että Ilveksessä oli taas vuoden kohokohta, Kasaribileet tänä lauantaina. Vähän se harmitti, mutta ajattelin että enhän tässä ehdi mitenkään edes valmistella, saati saada sinne seuraa.Eilen kuitenkin kaveri pyysi mua lähtemään mukaan heidän kanssaan ja niinpä rupesin ajamaan partaa ja paniikissa kaivelemaan kaappeja mahdollisen illan asun osalta. Loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin, ja löysin nuo valkoiset farkut jotka valkaisin ja revin jo viime vuonna mutta olen silti käyttänyt vain pariin kertaan. Paidan valinta oli selviö heti siitä saakka kun mua pyydettiin lähtemään mukaan.Paita vain oli auttamattomasti jäänyt liian isoksi mutta leikkasin siitä kauluksen ja hihat auki ja niin se tavallaan sai uuden elämän 80-luvun tyyliin uskollisesti löysänä yläosana. Henkselitkin pitivät hieman vyötäröstä löystyneet farkut ylhäällä sinne saakka kun meno yltyi niin rajuksi että henkselitkin hajosivat!Mutta ai että oli hauskaa! Niin hyvää musiikkia ei olekaan vähään aikaan missään kuullut sellaista määrää. Pysyin tästä syystä lähestulkoon pelkästään yökerhon puolella, vaikka Amarillossa ja Ukko Nooassa olisi livemeininkiä ollut.

Alkuillasta etkoiltiin kaupungin laitamilla porukalla, katseltiin vuoden 1984 ja 1985 Syksyn Säveliä telkkarista ja nostatettiin tunnelmaa kuuntelemalla Spotifystä kasarihittejä.Tomi ja kultti-DJ Juissi soittivat mahtavan kimaran sekä tunnetumpia radiohittejä kuten mm. Modern Talkingia, Michael Jacksonia ja Bad Boys Blueta että omaan makuun täydellisesti istuvia house- ja italodiscoklassikoita kuten nuo edellä linkitetyt.

Jos täällä olisi yökerho tai baari jossa soitettaisiin vain kasaria, olisi se mun kantapaikkani :) Toisaalta luulisi moiselle konseptille olevan kysyntää koska sen verran täyttä Ilveksessäkin oli. Ehkä makeinta koko jutussa oli se että niin moni oli oikeasti jaksanut vaivautua pukeutumaan ajan henkeen.Ja enhän mä päivälläkään malttanut kotiin jäädä. Tarkoitus oli lähteä kylläkin kauppaan ostamaan lähinnä kahvimaitoa, mutta matkalla bussipysäkille mieli vaihtui ja päätin lähteä mieluummin kahvilaan.

Olin vasta tehnyt ruokaa ja jälkiruokaa teki mieli, joten ajattelin pistäytyä todella pitkästä aikaa Kuninkaankadun Gopalissa joka on yksi Tampereen parhaista ja viihtyisimmistä kahviloista.Gopalin miinus on virastoaikaan töitä tekeville epäsuotuisat aukioloajat. Viikolla se menee kiinni jo kuudelta kuten suurin osa pienemmistä kahviloista eikä sinne kovin usein tule siksi mentyä. Lauantaisin onneksi pääsee, mutta Europa kuitenkin tulee usein valittua hyvien aukioloaikojensa vuoksi.Kaikki tähän asti Gopalissa maistamani leivonnaiset ovat olleet taivaallisia, itse asiassa parhaita leivonnaisia mitä missään kahvilassa olen syönyt. Tuo suklaakakku erityisesti. Myös latet ovat loistavia, ja suuria. Suosittelen paikan valkosuklaalattea vaikka nyt tosin otin itse kakun kanssa vain peruslaten.Mulla oli viikonlopun ruokateemana Vege-weekend. Päätin tehdä molempina päivinä kasvisruokaa, ja niistä tulikin jopa vegaanisapuskaa.Eilen oli enemmän puolivalmista; punajuuripihviä, seesaminugetteja, valmiita pakastepannukasviksia ja itse tehtyä porkkana-sipulipaistosta. Todella maukasta, kyllä välillä on mukava syödä muutakin kuin lihaa vaikka en sitä täysin koskaan jättäisikään pois muuten kuin pakon edessä. Kevyestä ei tällä kertaa kyllä voinut puhua sillä söin itseni ähkyyn :)Tänään oli vaikeuksia pysyä suunnitelmassa, sillä lievän rapsakasta olosta johtuen mieli teki koko ajan kiinalaista noutoruokaa. Ei olekaan ollut useampaan kuukauteen krapulaa mutta nyt iski.

Pysyin silti tiukasti päätöksessäni ja laitoin yön ylitse liottamani kikherneet uuniin kypsymään kookoskermassa. Lisäksi paistoin siitakesieniä, sipulia ja paprikaa ja paahdoin pinjansiemeniä päälle. Kyllähän sitä söi, mutta ei se mitään kiinalaista tai vietnamilaista ollut :)Ruby & Fellasissa alkavat taas huomenna Burgerviikot ja vaikka listalta ei löydykään samoja hampurilaisia kuin viime kerralla, söin silloin nimittäin yhden parhaista koskaan syömistäni burgereista, niin pitää viimeistään viimeisellä viikolla käydä aterioimassa siellä.

Aika monta herkullista vaihtoehtoa listalle nytkin on päässyt ja kyllähän ruoka siellä on aina ihan Tampereen parhainta pubiruuan osalta. Käykää ihmeessä kääntymässä jos ootte täältä päin tai tuutte seuraavan kahden viikon aikana Tampereella käymään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.