sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Vintagea Tallipihalla

Kuluneena viikonloppuna Tampereella vietettiin jo pikkuhiljaa perinteeksi muodostunutta Suvi-Vintage -tapahtumaa, kolmannen kerran. Tapahtuman tarkoituksena on vaalia menneen ajan tyylejä, musiikkia ja kulttuuria. Finlaysonin alueen viihtyisällä Tallipihalla oli vielä eilen iltapäivästäkin paljon kävijöitä ja terassilla istujoita, vaikka ehdin silloin mukaan vasta viimeiselle tunnille.

Lauantai oli myöskin ilmoiltaan ensimmäinen hyvä päivä pitkään aikaan, joten se edesauttoi varmasti tapahtuman suosiota. Tänä vuonna teemana oli 30-luku ja lomailu ja sunnuntaina siellä olikin muotinäytös, jossa esiteltiin mm. 30-50-lukujen loma- ja ranta-asuja. Tänään säät eivät olleet aivan yhtä suopeat, mutta silti oli pakko mennä käväisemään tuolla uudelleenkin ihan vain Tampereen seudun mobilistit ry:n vuoksi, sillä vain tänään sunnuntaina Tallipihalla oli esillä myöskin vanhoja autoja. Ne jos mitkä ovat hienoja, ja myös muotinäytös oli humoristella otteella tehtynä oikein hauska, siitäkin huolimatta että vettä vihmoi taivaalta.

Tapahtumassa oli myös paljon muutakin järjestettyä ohjelmaa - lauluesityksiä, musisointia ja vintagetuotteiden myyjiä. Omia varastojaan tyhjensivät mm. itselleni tutut Vintage Garden ja Kätkö Vintage. Tallipihalla on mukava käydä kahvilla ihan ilman mitään oheistoimintaakin, mutta nyt terassit olivat täynnä asiakkaita. Itse nautin eilen kuohuviinistä, ja tänään vohvelista.

Liikaa on myös vierähtänyt aikaa siitä, kun olen viimeksi piipahtanut Tammelassa Kätkössä, joten lupasinkin mennä käymään siellä hetimiten, viimeistään kuitenkin lomalla. Tänä kesänä ei ole tullut lainkaan käytyä keskustassa, saati radan toisella puolella entiseen malliin, sillä pyöräilykelit ovat olleet hiukan nihkeitä. Asiaan kuitenkin taitaa nyt pikkuhiljaa olla tulossa positiivinen muutos, vaikka se ei siltä tänään näyttänytkään!
4 kommenttia:

 1. no voi kettu, ne autot olikin vain sunnuntaina! Ihmeteltiin lauantaina että mihin ihmeeseen ne oikein on piilotettu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh! Mäkin tosiaan ihan sen (ja ton muotinäytöksen takia) menin uudestaan. Ja hyvä että ehdin, koska näytöksen jälkeen nekin oli jo lähteneet.

   Poista
 2. Vanhoja autoja voi ihailla seuraavan kerran kahden viikon päästä Kangasalla Restaurantapäivillä jossa on harrasteautoille varattu oma parkki. Autoja voi myös käydä katsomassa Vehoniemen automuseossa johon on aina vapaa pääsy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Hyvä vinkki kaikille autoista kiinnostuneille. Itse kun olen julkisten varassa, niin ei Kangasalle niin usein tule lähdettyä.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.