tiistai 3. kesäkuuta 2014

Helsingissä osa 3: Good Life Coffee

Viime perjantain reissulla tuli myös käytyä toteamassa Helsingin viihtyisin kahvila todeksi. Kyseessä on Kalliossa Kolmannella Linjalla, aivan parin korttelin päässä Hakaniemen metroasemalta sijaitseva Good Life Coffee. Tuossa liikerakennuksessa sijaitseva kahvila on periaatteessa alkuperäinen, vaikka se onkin muuttanut hiljattain pari liiketilaa kadun vartta ylemmäs hieman isompiin tiloihin. Toinen, pienempi kahvila avattiin vasta tänä vuonna Sörnäisten Kurviin, Vilhonvuorenkadulle.

Parasta Good Life Coffeessa on ennen kaikkea tila itsessään, ja se, miten se on sisustettu. Jälleen kerran täydellisesti omaan makuuni erilaisista kalusteista hyvin rouhealla tavalla rakennettu kokonaisuus, joka toimii rentona olohuoneena. Kuvat kertokoon enemmän, mutta näinkin pieni tila oli saatu erityisen viihtyisän oloiseksi tarkkaan harkittujen valaisin- ja kalustevalintojen avulla. Itsekin siinä lattea hörppiessäni tunsin hetken verran kuuluvani sinne, tredikkäiden kalliolaisten sekaan, aivan kuin se olisi ollut kantapaikkani.

Erityisesti GLC on kuitenkin kahvila, jonka kahvia on kehuttu aivan poikkeuksellisen hyväksi. Kyseessä on tosin suodatinkahvi, joka valmistetaan harvinaisen huolellisesti. Itse tosin valitsin orjallisesti ja kaavoihini kangistuneena laten, jossa siinäkään ei mitään huomautettavaa ollut. Siinä tuttuja odotellessa, ennen Majava Baariin siirtymistä, ehdin vielä nautiskella yhden Fentimansin Brewed Shandyn. Kallion hintataso, joka näkyy alueella kaikkialla muuallakin huomattavasti edullisempina hintoina mitä Helsingin keskustassa, yllätti täälläkin positiivisesti. Latte oli vain 3,70€, eli aivan Tampereen hintatasoa, ja shandy 3€. Jopa lahden toisella puolella Tallinnassa, SfääRissäkin saa Fentimansista maksaa enemmän!

Good Life Coffee on myös yksi niitä jakelupaikkoja, josta saa Flow Festivalin virallista Wolf -lehteä, joten tokihan lukuvalinta oli ilmeinen. Nappasin sieltä oman kappaleeni kotiinviemisiksi. Tänne tulen aivan varmasti heti takaisin, kun ensi kerran Kallioon palaan, viimeistään Flow'n aikaan.


2 kommenttia:

  1. Hei tämähän on iha mulle tehty, en tykkää mistään erikoiskahvista, mutta hyvästä kahvista kyllä :) Täytyykin piipahtaa kun on Helsingissä päin...täytyisi ehkä muutenkin tutustua Kallioon vähän paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskusta on loppujen lopuks aika tylsä verrattuna Kallioon. Ja tosiaan hintatasokin on ihan eri. Tietysti shoppailut pitää hoitaa siellä ytimessä.

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.