keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Matkustajan kuiskaus

Tämänkin bongasin aivan vahingossa Spotifyn kautta eilen. Mike Rosenbergiltä, eli tunnetummin Passengerilta ilmestyi juuri viime viikolla uusin levy. 'Whispers' on järjestyksessään jo hänen viides albuminsa. Mies taisi lyödä itsensä suuren yleisön tietoisuuteen tosin vasta parin vuoden takaisella 'Let Her Go' hitillään, jota on coveroitu ja esitetty lukuisissa eri musiikkiohjelmaformaateissa sen jälkeen.

'Whispers' on artistille ominaista tutun ja turvallisen kuuloista folkpoppia, eikä tällä levyllä yritetä edes keksiä pyörää uudelleen. Kitaran, kellojen ja pianon kombo toimii Rosenbergin omintakeisen tunnistettavan äänen kanssa niin täydellisesti yhteen, että ei näissä kappaleissa ole yksinkertaisesti mitään valittamista. Yllätyshetkiäkin kuitenkin on luvassa, niitä tuovat mukaan välillä reippaammissa biiseissä menoon vauhdittavat rummut ja huuliharppu. Myös jousisovituksia on enemmän kuin aiemmilla levyillä, niistä hyvänä esimerkkinä riipivän surullisen, mutta kauniin kuuloinen 'Golden Leaves', joka saa sydämen pakahtumaan tuskasta.

Kokonaisuudessaan tämä on upea levy, enkä jopa edellistä tasapainoisempi. Kylmiä väreitä riittää koko lyhyen keston mitalle, 41 minuutiksi! Neljä kertaa se tuli pelkästään eilen jo kuunneltua :) Tällä albumilla on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä loppuvuodesta tämän vuoden parhaiden levyjen henkilökohtaiseen TOP 10:n.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.