maanantai 2. kesäkuuta 2014

Helsingissä osa 2: Döner Harju

Perinteisesti täällä Tampereella on ylpeilty siitä, että meiltä saa hyvää kebabia ja Helsingistä kunnollisen kebben löytäminen on työn ja tuskan takana. Myöskin muutaman kerran itse hairahduttuani kokeilemaan pääkaupunkiseudun kebabtarjontaa, voin tämän allekirjoittaa, joskin yöruokana ja siinä humalatilassa pari vuotta sitten syömäni Eerikin Pippurin annos ihan kelvolliselta peruskebabilta maistuikin.

Kun sitten luin alkuvuodesta Hesarista, että Harjuun, aivan Kallion kupeeseen Vaasankadun ja Fleminginkadun kulmaan aukeaa hieman erilainen kebabpaikka, Döner Harju, aloin suunnitella käyntiä siellä seuraavalla Helsingin visiitilläni. Tämä kebabpaikka on jopa niin erilainen, että sieltä ei aina kebabia saa :) Harjun makkaratehtaan nimellä makkaroita tehtailevat ja mm. aiemmin Savoyssa ja Ateljé Finnessä vaikuttaneet Jari Lönnberg ja Reima Mäenpää perustivat rennon ruokalan, jossa laatu ja maku ovat kohdallaan. Paljon tehdään käsin, ja esikuvaa on haettu Berliinistä.

Ruokalistaa ei ole edes yritetty pitää mahdollisimman laajana, vaan tarjolla on päivittäin ainoastaan yksi vaihtuva liha- ja yksi kasvisvaihto. Seitankebab todennäköisesti vaihtuu harvemmin. Lounasajan ulkopuolella saatavana on kuitenkin sekä rulla-, leipä- ja lautasannoksia.

Ja jonoa riittää. Itse olin odottelemassa oven takana jo ennen aukeamista, ennen yhtätoista, ja pääasiassa työpaikan lounasporukoita alkoi kertyä oven taakse kasvavalla vauhdilla. Paikkana Döner Harju on melko pieni, mutta seisomapaikkojen lisäksi istumapaikkoja on silti arviolta reilu parikymmentä. Osa asiakkaista haki myös ruokansa mukaan, mutta siitäkin huolimatta suurin osa odotti kärsivällisesti istumapaikkaa. Lounasaikaan tarjolla on myöskin ainoastaan tuo lounas, jolloin 9,5€ hintaan saa lisäksi alkukeiton, joka viime perjantaina oli erityisen maukas paahdetuista paprikoista tehty kasvissosekeitto. Myös kahvin saa halutessaan samaan rahaan.

Tietenkin olin haaveillut saavani kebabia, mutta viime perjantaina listalla oli seitanin ohella ainoastaan gyroslihaa porsaasta, muuten kylläkin hyvin Iskender -tyyppisesti tarjoiltuna. Aivan loistavan makuisten leipien päällä oli hyvä tomaattikastike ja runsaasti rapeaksi grillattuja lihasiivuja. Sivussa oli vielä tuoreita tomaatteja ja varhaiskaalia, ja kaiken kruunasi raikas jogurttikastike sekä annokseen loistavasti sopineet minttu ja korianteri. Eihän tätä nyt voi kebabiin verrata, koska se ei sitä ollut, mutta aivan sairaan hyvää noin muuten!

Olen lukenut myös paljon negatiivisia arvosteluja tästä paikasta, ja voihan olla, että jokin muu lihavaihtoehto ei yhtä hyvää olekaan, mutta minulla itselläni ei todellakaan ollut pienintäkään valituksen aihetta tästä gyrosannoksesta. Myös annosten kokoja on valiteltu pieniksi, mutta tätä minun on vaikea allekirjoittaa. Itse asiassa koska mulla oli illalla tarkoitus käydä vielä toisessakin ravintolassa, teki se melkein tiukkaa, sillä niin täynnä olin lounaastani vielä illalla kuudenkin jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.