sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Hodaria hallista

Tulihan se testattua! Ja pariinkin otteeseen. Kävin heti tuoreeltaan testaamassa 4 Vuodenajan Deliin avattua hodarikiskaa, ja toteamassa odotukseni oikeiksi.

Tiski ravintolan vieressä, jossa Tampereen Kauppahallissa on aiemmin myyty kotipakettiin ravintolan itse tekemää makkaraa, sai tehdä hieman tilaa nyt grillille. Toki kotiinkin viemisiä edelleen löytyy, ja siihen pitääkin kesän mittaan panostaa, mutta mikä parasta, on ne valmiit hodarit.

Listalta löytyy nyt ainakin alkuun kolme vakiomakua, joissa kaikissa on ravintolan itse tekemä 140 grammainen perusmakkara. Lisäksi on yksi vaihtuva vaihtoehto. Avajaisviikonloppuna talon spesiaalina oli molempina päivinä XL-hodari. Isoon dogiin tulee 170 grammainen itse tehty makkara, perjantaina se oli chorizo, ja lisukkeena oli karamellisoitua sipulia ja sinappia. Lauantaina makkaran virkaa toimitti Toulousen makkara, ja täytteenä oli kananmunamajoneesia ja pekonia.

Pysyvinä makuina tarjolla on saksalaistyyppinen hot dog, johon tulee ravintolan omaa tynnyrissä hapatettua hapankaalia, sinappia ja pekonia. Lisäksi ovat nämä minun testaamani erinomaiset aasialainen, sekä naapurin kalapuodin mukaan nimetty Á la Nygren. Aasialaisen "asianslaw", chili-inkiväärisiirappi ja varsinkin wasabiherneet tekivät nautinnosta raikkaan ja kevyen. Ja jos joku pitää wasabia tulisena, niin siitä ei tässä tarvitse olla huolissaan, wasabiherneissä siitä oli jäljellä ainoastaan hyvä maku, ei poltetta lainkaan. Kalaherkut Nygren puolestaan tarjoaa jälkimmäiseen hummeri-katkarapumajoneesin raaka-aineet. Merenelävät nostavat dogin hintaa muutamalla eurolla, mutta sekin on täysin elämyksen väärti.

Pitää kyllä kokeilla vielä muitakin hodareita, mutta tuo aasialainen veti kyllä pisteet kotiin. Majoneesipohjainen hummerihodari olisi vielä kaivannut hieman enmmän raikkautta, vaikka pikkelöity kurkku sitä yrittikin pelastaa. Hyvää sekin siitä huolimatta oli!Ravintoloitsija Yoni kertoi itse, että tarkoitus on myöskin myydä jatkossa kaikkia dogien raaka-aineita erikseen, joten halutessasi voit käydä hakemassa makkaran raakana, sämpylän, kaalisalaatit ja kastikkeet tiskistä, ja viedä ne omaan grilliin. Erittäin hauska idea, joskin itse tulen varmasti käymään tuolla tänä kesänä valmiilla hodarilla useaan kertaan. Ehkä tuollaista kotimetodia voisi sitten syksyn ja talven tullen enemmän harrastella.

Ja jos tätä lähtee vertaamaan Kaartin Hodari & Hummeriin, niin aivan eri aaltopituuksilla liikutaan. Edellisessä hodariin tuli kuitenkin tavallinen kypsä nakki, ja aika perinteiset mausteet, kun 4 Delissä taas makkara on huippulaadukas, itse tehty ja täytteissäkin on rutkasti makua. Lisäksi Helsingin ihmeen hummerihodari kustantaa yli puolet enemmän, kuin tämä Á la Nygren. Myös tamperelaisen Royal Bakeryn valmistama sämpylä oli tavalliseksi vehnäleiväksi erittäin maistuva, ja nokitti muut. Tämä nosti kertaheitolla riman hodaripaikkojen suhteen niin korkealle, että sitä voi olla mahdoton ylittää. Teki melkein mieli itkeä jokaisella puraisulla :)

Menkääpä ihmiset ihmeessä kokeilemaan tätä ihmettä. On suuri sääli, että suomalaiset eivät oikein ole vieläkään löytäneet raakamakkaroiden ihmemaailmaa. Valmiita kypsiä ja maustettuja grillimakkaroita ostetaan kuitenkin kaupoista hurjia määriä joka kesä, mutta laatu niissä on tietysti aivan eri. Ostan minäkin niitä, mutta ei enää kauaa tee mieli ostaa, kun muutaman kerran syö jotakin näin hyvää!


4 kommenttia:

 1. En ole yhtään makkaran ystävä, mutta jostain syystä hodareissa tämä inhokkiruokani toimii ja se onkin sitten melkein ainoa makkarasafka mitä voin kuvitella syöväni. Nyt alkoi tehdä mieli hodaria, että kivat sulle taas :D ts. Kauppahalliin mahdollisimman pian kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JES! Ehkä et vain oo aiemmin saanu tarpeeks hyvää makkaraa, eikä mitään kaksmielisyyksiä sitten! :)

   Poista
 2. Aivan mahtavia! Suosittelen. Näiden jälkeen ei tule mieleenkään ostaa nakkikioskilta hodaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakaan ei! Tosin en sitä oo harrastanut aiemminkaan. Vaakon nakilla voi joskus harkita käyvän, mutta 4 Deli palkitsee!

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.