sunnuntai 9. joulukuuta 2012

MatkallaEnnen matkalle lähtöä piti tietenkin käydä jälleen hyödyntämässä arkivapaa Watamin sushibuffetissa Tuomiokirkonkadulla. Sijainti oli kuitenkin sopivasti linja-autoaseman nurkilla, josta oltiin hyppäämässä Expressbussin kyytiin naurettavan edulliseen viiden euron hintaan. EB on selkeästi alkanut kilpailemaan oikein kunnolla Onnibusin kanssa, mikä on tietenkin kuluttajalle pelkästään hyvä asia.

Kolmessa vartissa tuli mätettyä taas sellainen määrä herkkuja, että loppupäivästä ei enää nälkä yllättänyt ja laivallakaan ei siis tullut ruokailtua enää menoiltana.

Olen viimeiset parikymmentä vuotta matkustanut Tukholmaan pääasiassa Siljalla, ja siltä osin nyt tehty matka Vikingillä oli sekä positiivinen, että myös negatiivinen kokemus. Laivana meillä oli siis Mariella jossa ei kyllä juurikaan ollut mielenkiintoisia ajanviettopaikkoja, jopa perinteinen pubi puuttui kokonaan. Matka oli kuitenkin huomattavan edullinen, perillä sataman sijainti aivan loistava Söderin kiertelyä ajatellen ja toisaalta vanhemmassa laivassa oli lapsuuden laivamatkustamisen nostalgiaa.Merellä oli kova tuuli, ja kannella tietysti kylmä. Mariellan eduksi voi kuitenkin myös lukea laajat ulkokannet joilla varmasti olisi kesällä todella mukava paistatella päivää. Siljalla kun aurinkokantta on aina hirmu vähän. Lopuksi oli pakko laittaa vielä yksi pakollinen kännihyttikuva :)

Aamiainen Food Gardenissa oli myös aivan loistava. Vaikka buffetaamiainen on usein aivan riittävä täyttämään päivämatkalaisen mahan koko päiväksi, ja Vikingillä myös selvästi kilpailijaa edullisempi, käyn mielelläni yleensä syömässä hieman monipuolisemman erikoisaamiaisen mikäli se on mahdollista.

Mariellalla oli todella loistavat sämpylät ja leikkelevaihtoehdot, ja kuten kuvista näkyy, mahtava juusto- ja hedelmätarjonta. Mäti ja croissantit ovat suurta herkkuani. Jälkiruuaksi meni vielä pala prinsessakakkuakin O:)

Näillä sitten jaksoikin tosiaan koko päivän kaupungilla. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, hyvä että palan kakkua jaksoi Café Stringissä syödä. Laivalle sai taas tarpoa osan matkaa lähes polviin asti ulottuvassa hangessa, niin hyvin Tukholmassa oli lumityöt tehty. Lopulta kuitenkin päivän hämärtyessä, päästiin takaisin satamaan ja lepuuttamaan jalkoja ennen "iltarientoja".

Mainitsin jo joskus aiemmin, että mulla on tarkoituksena ollut vaihtaa Eau de Toilette-merkkiä. Ostin uuden tuoksun kuitenkin vasta nyt laivalta, ja pitkään harkittuani edellisen Armanin 'Coden' ja Guccin 'Guiltyn' välillä päädyin jälkimmäiseen.

Kaupan ulkopuolella kahvilassa linnanjuhlat keräsivät sankat katsojajoukot laivallakin television ääreen. Itseä koko juhlat eivät olisi voineet vähempää kiinnostaa, vaikka seuraavana päivänä lehdestä bongaamani kuva Teuvo Hakkaraisesta kävelemässä käsi kädessä Perussuomalainen-lehden päätoimittajan kanssa toki lämmitti mieltäni :)Nälkä ei torstainakaan meinannut tulla, mutta käytiin kuitenkin katsomassa laivan ravintolatarjontaa vähän tarkemmin ja päädyttiin siten Ella'siin syömään. En ole varmaankaan koskaan saanut niin hidasta palvelua, sekä ennen ruokaa, että laskua odotellessa. Siinä vaiheessa ei kuitenkaan tehnyt mieli vaihtaa buffetiin erityisesti nälättömyyden, mutta hinnankaan (á 38€) vuoksi.

Ella's tarjoaa kuitenkin sopuhintaisia (ja kokoisia) annoksia laivalla. Uskoisin, että Mariellan Tapas & Wine-tapasbaari tarjoaisi ehkä itselleni eniten elämyksiä tuolla laivalla. Ehkä sitten ensi kerralla?

Takaisin Helsingissä meillä oli puoli päivää aikaa kulutettavaksi, sillä johtuen jo edellämainitusta Expressbussin hyvästä tarjouksesta myös paluumatka oli otettu viiden euron vuoroon, ja olihan mulla vielä vapaapäiväkin.Päätettiin shoppailun asemesta käydä katsomassa Tennispalatsilla, jos siellä pyörisi jokin mielenkiintoinen elokuva päivänäytöksessä, ja sellaiseksi 'Moonrise Kingdom' osoittautuikin.

Työkaveri on isompi Wes Anderson-fani, itse en niinkään ole miehen tuotantoon perehtynyt takavuosien 'The Royal Tenenbaumsia' lukuunottamatta, josta en kylläkään muista enää juuri mitään :) Moonrise Kingdom oli kuitenkin varsin hauska ja viihteellinen elokuva bussia odotellessa. Tarina on lämminhenkinen nuorten seikkailu, joka sijoittuu 60-luvulle.Päivän todellinen mielenräjäyttäjä oli kuitenkin 'Cloud Atlaksen' (Pilvikartasto) traileri. Sen visuaalisuus teatterissa aiheutti samanlaista henkeäsalpaavaa tunnetta jota viimeksi olen kokenut 'Inceptionin' ensi-illassa. Tämä näyttää todella vakuuttavalta ja odottamisen arvoiselta elokuvalta, harmi, että sitä joutuu vielä odottamaan useamman kuukauden. Efektien lisäksi itse tarina vaikuttaa kuitenkin niin mielenkiintoiselta, että malttanen odottaa maaliskuun alkuun asti! Huikeaa.Reissussa aina vähän rähjääntyy, mutta taas olen muutamaa kokemusta rikkaampi. Töiden jälkeen eilen käytiin vasta kesällä Tampereelle muuttaneen työkaverin kanssa syömässä tamperelaisittain siipiä, missäpä muuallakaan kuin Tampereen parhaassa siipipaikassa Hookissa! Ruoka oli jälleen aivan taivaallista, itse otin huurteisen lomassa myös sipulirenkaita.

Nyt olisi tarkoitus lähteä ihan juuri Pakkahuoneelle Designtorille katsastamaan tarjontaa. Oikeastaan mitään ostettavaa ei äkkiseltään tule mieleen, mutta katsotaan tuleeko tehtyä heräteostoksia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.