torstai 13. joulukuuta 2012

Kiitos pirskeistä!

Reilu pari tuntia vierähti pikkujouluissa nopeesti. Istuttiin kaverin kanssa, mässäiltiin, jaettiin kuulumisia ja kerrottiin piparivitsejä. Pidempäänkin olis voinu olla, mutta viikolla ei tuu yleensä kovin myöhään oltua menossa aikaisen aamuherätyksen takia. Tarjoilut oli taas ihan parhaimmasta päästä, vaikka ehkä vähän taantumaa olikin viime vuodesta tapahtunu :)Mennessä oli ulos ehtinyt muodostua jo pienimuotoinen jono. Ovella jaettiin tällä kertaa drinkkiliput, "piikki" ei siis ollut tänä vuonna auki. Sisällä kaikissa pöydissä oli tuttuun tapaan alkuun taas juusto- ja oliivilautaset odottelemassa vieraita. Kuten ounastelinkin, tämä oli itselle illan kohokohta :) Oli manchegoa, brietä ja sinihome- ja tuorejuustoa jotka kaikki olivat superherkullisia. Lisäksi oli sekä marinoituja vihreitä- että kalamataoliiveja ja päärynähilloketta. Sääliksi kävi myöhemmin pöytään tulleita kaveruksia, joille ei paljon juustoja jäänyt :D Henkilökunta onneksi toi niitä myöhemmin lisää pöytään.

Suolaisista ruuista noutopöydässä oli savuporo-tuorejuustotuulihattuja, savulohiruisnappeja, kahdenlaista piirakkaa (kinkku ja bataatti) joista kinkkupiirakassa vuohenjuustotäytettä, toinen oli pelkkä kasvisruoka. Makeaakin oli monenlaista, ihme kyllä piparia sai vain tiskin takaa ;) Itsepalveluna kuitenkin oli ainakin banaani-kanelicupcakeja ja jotakin toista, josta ei jäänyt muistikuvia. Kakkutikkarit olivat makeista ehdottomasti eniten omaan mieleeni. Njam!Viime vuonna tiskiltä sai kahden tunnin aikana tosiaan hakea vapaasti mietoja juomia, ja alkoholitonta glögiä oli erikseen tarjolla vapaasti juotavaksi. Nyt neljä drinkkilippua oli määritelty valmiiksi, kuten niin monessa muussakin paikassa. Yhdellä sai joko oluen, siiderin tai lonkeron, toisella valko- tai punaviinin, kolmannella Alkuviina+Batterypaukun ja yhdellä vielä Bacardilla terästetyn glögin. Paukuissa oli alkoholia vain kaksi senttilitraa, joten ei näillä kuuhun menty :)On tosi mahtavaa että nämä ravintolat muistavat asiakkaitaan ainakin kerran vuodessa (jotkut jopa kahdesti) tälläisten erilaisten kutsutapahtumien muodossa. En tiedä millainen vaikutus näillä yleisesti on, mutta ainakin itsellä ne vahvistavat sitä kanta-asiakkuutta entisestään, vaikka eivät ilmaistarjoilut itseisoletus olekaan. Ainahan ravintolan pitää ihan oikeasti olla viihtyisä, ja sitähän Europa on!

Huomenna pitää sitten tämä PowerShot SX50 HS palauttaa takaisin Canonille. Vaikka kyseessä olikin oikein hyvä kamera, itselle tämä ei edustanut merkittävää parannusta tuohon omaan pokkariini verrattuna. Zoomi todellakin oli huomattavan hyvä, mutta ei nuo hämäräkuvat, kuten Europankaan sisältä, ihan superhyvin tuolla onnistuneet. Jouduin itse asiassa karsimaankin osan kuvista ihan vain sen takia, että ne jäivät liian hämäriksi. Toki se hiukan parempi on, kuin oma pikku pokkarini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.