tiistai 6. joulukuuta 2011

Arvostuksen paikka

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille tasapuolisesti.

Itse painotan ennemmin yksilönvapauden ja jokaisen henkilökohtaisen itsenäisyyden perään, kuin isänmaamme puolesta, mutta tietenkin tärkeää on elää maassa jossa elämä on suhteellisen turvallista ja vakaata. Tästä muistuttaa tänä päivänä seuraava kuvakollaasi johon on kerätty merkittäviä tapahtumia vuoden ajalta ympäri maailman. Kannattaa muistaa että kaikkialla asiat eivät ole yhtä hyvin kuin meillä.

Vaikka näiden kuvien kautta välittyy pääasiassa monia surullisia kohtaloita, huolta ja tuhoa, seassa on valonpilkahduksia toivosta ja paremmasta tulevaisuudesta, ja siitä että ympäri maailman on ihmisiä jotka välittävät lähimmäisistään.



Itseäni ehkä koskettivat eniten kuvat japanilaisesta tytöstä itkemässä tsunamin aiheuttaman totaalisen hävityksen keskellä ja itsemurhaa yrittäneestä kiinalaistytöstä hääpuvussaan. Japanilaisten vahvuuden ja itsekurin kautta jälleenrakennus tuhojen jälkeen pääsi nopeasti vauhtiin ja vaikka kymmeniätuhansia ihmisiä kuoli, yhteinen tavoite ja halu rakentaa elämää uudelleen johti siihen että elämä siellä pääsi täysipainoisesti jatkumaan. Mitä sitten olisi tapahtunut tälle pettymyksen kokeneelle morsiamelle ilman tarkkaavaisia ja huolehtivia kanssaihmisiä?



Hellyyttävä kuva ja osoitus aidosta välittämisestä on myös kuva vanhasta naisparista halaamassa. Se osoittaa että rakkaus ja läheisyys ovat asioita joita meidän kaikkien tulee vaalia.



Arvostakaa itseänne, toisianne, itsenäisyyttänne ja huolehtikaa lähimmäisistänne. Välittäkää.

Kaikki 45 vaikuttavaa valokuvaa vuoden 2011 tapahtumista

2 kommenttia:

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.