maanantai 14. heinäkuuta 2014

Tampereen terassilaivat osa 1

Terveisiä täältä kuuman kosteasta Mombasasta Budapestistä!

Tämä postaus tosin kertoo Tampereesta. Ratinan suvantoon on tullut nimittäin tänä vuonna merkittävästi lisää ravintolatarjontaa, mitä aiempina kesinä. Harmi tietysti, että kelit eivät alkukesästä vielä olleet terassihengailuun omiaan, mutta nyt sitäkin suuremmalla syyllä pitää ottaa menetetty aika takaisin!

Olen käynyt jo pariinkin otteeseen Laukontorin puolella Gastrolaivalla, myös risteilemässä, sekä kerran Tampereen perinteisimmällä laivaterassilla Suvi -laivalla, joka on ollut ankkuroituna Laukontorin rantaan jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tänä kesänä vastarannalle, stadionin puolelle rantautui kuitenkin useampikin terassivaihtoehto, jopa siten, että täälläkin hitaassa Hämeessä aletaan pikkuhiljaa tajuta, mikä tekee Turusta niin mahtavan paikan. Se ero täällä tosin on, että eivät nämä mitenkään pärjää entisen pääkaupunkimme kilpasiskoille. Ja sen lisäksi, että stadionin puolelle on tullut kaksi terassilaivaa, on siellä vielä kolmas, ponttoonien päällä kelluva terassi. Se tosin on ollut olemassa jo vuosia, mutta Ratinan alueen valmistuttua asiakasvirta on ollut kasvusuunnassa, ja kysyntään vastaamaan tässä on varmasti lähdetty. Tämä postaus keskittyy kuitenkin nimenomaan laivoihin.

Eniten mua oli kiinnostanut Restamaxin ravintolalaiva Little Joe, joka on vieläpä aivan pakasta vedetty ja tätä tarkoitusta varten rakennettu uusi laiva. Sen näkee terassilla kaikesta, sillä laiva on moderni ja tilava. Se on tosin tukevasti paikoillaan, eikä siinä edes moottoreita ole, jotta sillä voisi järvellä liikkua. Tilat on suunniteltu tehokkaasti nimenomaan ulkoruokintaa ja juomista silmällä pitäen. Little Joella on tiloja peräti kolmessa kerroksessa, joista yksi on sisällä kannen alla.

Olin jo halunnut pidemmän aikaa todellakin käydä täällä syömässä, mutta se venähti tosiaan johtuen noista kesäkuun heikoista keleistä. Niinpä kesän vihdoin saavuttua, kävin siellä viime viikolla kotimatkalla yhdellä kaverini kanssa, ja lopulta keskiviikkona testaamassa ravintolan ruokalistaa.

Menu ei ole kovin laaja, joka tosin on ihan ymmärrettävää tälläiselle laivalle, mutta erilaisia focaccioita, salaatteja ja pitsoja sieltä saa kyllä. Little Joeta on mainostettu erityisesti pitsauunin takia, joka lienee suhteellisen poikkeuksellinen ominaisuus terassilaivalle. Itse halusin nimenomaan testata paikan pitsaa, sillä toiveissa oli löytää verrannollinen kilpailija Pizzeria Napolille, josta saa Tampereen parhaat pitsat.

Minä tilasin vertailun vuoksi lihattoman vaihtoehdon, sillä Napolissakin suosikkini on nimenomaan kasvispitsa, Garibaldi. Joen pitsaan tuli vuohenjuustoa, paprikaa ja paahdettuja cashewpähkinöitä. Ja kyllä mä tykkäsin. Koko ei ollut aivan normaalin pitsan luokkaa, ennemminkin kaksi kolmasosaa pyöreästä pitsasta, mutta makua oli kyllä kiitettävästi. Nimenomaan ne tärkeimmät, eli täytteet saavat multa täydet pisteet. Sen sijaan pitsapohja ja tomaattikastike eivät selviytyneet testistä aivan yhtä loistavasti. Tästä huolimatta käynti laivalla oli kuitenkin nautinnollista, eikä syömässäni ruuassa valittamista kuitenkaan ollut. Mieluummin silti sijoitan saman summan Napoliin, kuin menen Little Joelle ainostaan syömään. Mutta jos haluan valita mukavan kesäterassin, voin helposti jäädä sinne myöskin syömään nälän yllättäessä.

Ruoka siis oli hyvää, vaikka ei Napolin ykköspaikkaa horjuttanutkaan, mutta miinusta tulee muovituopeista, joka on niin yleistä monella muullakin terassilla. En koskaan tykkää juoda olutta muovituopista. Lisäksi ainakin tällä hetkellä 0,4l tuoppi kustantaa 5,50€ joka on tässä kaupungissa selkeästi keskitasoa kovempi hinta. Tampereen parhaalla kiinteällä terassilla Jack The Roosterissa saman kokoisen oluen hinta kantiskortilla 4,20€, joten se saa kyllä miettimään, onko laivaravintola noin ison hintaeron väärti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.