maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kissakahvilassa!

Yksi innostavimmista asioista, joka sai tälläisen paatuneen kissafanin matkaamaan tällä kertaa Budapestiin, oli tietysti viime talvena tietooni tullut asia, että kaupungista löytyy ihka aito kissakahvila, jotka etenkin Japanissa ovat suuressa suosiossa, mutta jollainen myös viime vuonna avattiin Lontooseen. Budapestissä kahvila on ollut kuitenkin jo 1,5 vuotta, mutta olin asiasta autuaan tietämätön vielä edellisen reissun aikana.

Tämän tiedon jälkeen olen kuullut huhuja, että tälläisiä samanlaisia kahviloita olisi myös muissa Euroopan kaupungeissa, ainakin Berliinissä, Pariisissa ja Madridissa. Mutta vahvistusta asiaan en ole saanut.

Kun kerroin kavereille ensin meneväni kissakahvilaan, aika moni sekoitti sen toiminnaltaan samanlaiseksi, mitä täällä esimerkiksi koirakahvilat ovat - että kahvilaan saa viedä oman koiransa. Mutta voi että kun se on jotain niin paljon ihanempaa! :) Kahvilassa päiviään kuluttaa säännöllisesti tietty määrä kissoja, monenlaisia pelastettuja yksilöitä, jotka elävät täysipainoista omaa elämäänsä asiakkaiden niitä ihaillessa ja silitellessä. Kahvilassa toimitaan täysin kissojen ehdoilla, ja tästä olikin tarkat säännöt kahvilan menun yhteydessä. Ne saivat kulkea tiloissa vapaasti oman halunsa mukaan.

Kissoilla on käytössä kolme kerrosta, vaikka alin onkin wc-kerros, ja kovin vapaasti ne rappusissa kulkivatkin. Yläkerrassa oli hieman rauhallisempaa, ja välillä jotkut kissat sinne vetäytyivätkin lepäilemään. Eivätkä ne kovin rasittuneilta vaikuttaneet olevan vieraista muutenkaan, vaan torkkuivat pääasiassa, kunnes joku osti kissoille tarjottavia herkkuja, jolloin kyseiset asiakkaat saivat erityisen paljon huomioita näiltä karvaturrikoilta :)

Sen lisäksi, että Budapestin kahvilassa voi juoda kahvia ja herkutella leivonnaisilla, saa sieltä myöskin muita juomia, mm. olutta. Jotenkin en kuitenkaan halua yhdistää näiden ihanuuksien katselua kaljan juomiseen, enkä siten sellaiseen päätynytkään. Kävin täällä itseasiassa peräti kahtena päivänä, ja ensimmäisellä kerralla join hauskan catpuccinon, johon oli tehty kissantassun kuvia pintaan kanelisokerilla, seassa oli myös hasselpähkinäsiirappia. Kakku oli kolmen suklaan moussekakku. Toisena päivänä nautin vain kirsikkalimonadin. Kissakahvilaan annoin moninkertaisesti tippiä yli normaalien suositusten, sillä kokemus oli täysin sen väärti.

Monta suloista kissaa tuli siliteltyä molempina päivinä, ja varmasti menen tännekin uudelleen, jos Budapestiin päädyn. Kissakahvilan kotisivu löytyy TÄÄLTÄ ja Facebook -sivu TÄÄLTÄ! Nyt, paljon ihunia kissuja! :)
8 kommenttia:

 1. Wiii! Jos mä menisin tuonne, ei mua sais kirveelläkään pois!! Terv, hullu kissanainen

  VastaaPoista
 2. Hehhee, olihan ne nyt ihania! Mutta onneksi syksyllä tulee vähän lähemmäs... menen!

  http://nyt.fi/a1305850988054

  VastaaPoista
 3. Voi ei, sekoaisin tuolla ihan täysin ja varmaan yrittäisin jonkun kisuista salakuljettaa paidan alla kotiini! :D

  Tai ehkä mun pitäisi vihdoin ja viimein vain hankkia se oma kissa itselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän jo sekosin! Mut toisaalta ehkä kuitenkin sillä oli enemmän rauhoittava vaikutus, koska ennen sinne pääsemistä mä vasta sekasin olinkin, ja nyt mulla on sellanen seestyneen rauhallinen lomaolo :)

   Poista
 4. Kissakahvila on varmasti kokemisen arvoinen :)
  Liekö tää suomalainen kissakahvila Raisiossa samantyyppinen?
  https://www.facebook.com/kissakahvilakattila?fref=photo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttais olevan tosi pienimuotosta toimintaa, kun on auki vaan sunnuntaisin. Siis se kahvilatoiminta, koska päätoimi näkyisi olevan kissahoitola.

   Mutta tosiaan Tallinnaan semmoinen ihan kunnon paikka on tulossa syyskuussa, kuten ton yhden linkin laitoin ylempänä kommenteissa.

   Poista
  2. Tallinnassa pitänee sitten vihdoin ja viimein vierailla ;)

   Poista
  3. Muutenkin, mutta nytpä on ainakin hyvä syy(s)! :)

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.