torstai 10. heinäkuuta 2014

Kesän toinen kuva-arvoitusÄhhähää, eipäs ookkaan, kun paljastan vastauksen jo nyt! :)

Pyörittelin tätä asiaa lähes loputtomasti päässäni, mutta koska lomaa on vielä jäljellä reilu kolmisen viikkoa, halusin ehdottomasti päästä kuitenkin itselleni näin tärkeään paikkaan uudestaan. Asiaan auttoi myös tuo reilu kuukausi sitten tehty ylityöviikonloppu, jonka ansiosta sain katettua sillä koko matkan kustannukset. Mutta enpä siis kuitenkaan teekään tällä kertaa kuva-arvoitusta, koska kohde on itseni lisäksi myös lukijoilleni jo entuudestaan tuttu, ainakin blogin kautta.

En oikeastaan ole saanut Budapestiä mielestäni missään vaiheessa sen jälkeen kun siellä ensi kertaa kaksi vuotta sitten kävin. Viime kesäinen reissu vain vahvisti mun käsitystä tuosta upeasta ja moniulotteisesta kaupungista. Jollakin tavalla olen menettänyt sydämen lisäksi myös järkeni, sillä se on vain paikka, johon mun täytyy päästä aina uudestaan. Ainakin niin kauan, kuin siellä on uusia paikkoja nähtävänä (joita liki kahden miljoonan asukkaan kaupungissa riittää) ja niitä parhaita, tuttuja paikkoja uudelleen koettavana. Ja kun kaupunki on jo tuttu, on se helppo kohde tälläiselle omatoimiselle matkalle. Kaiken lisäksi siellä kaikki on vain niin edullista, sopii siis täydellisesti tälläiselle budjettimatkailijalle. Ja nyt kun se on varattu, on iskenyt ihan järkyttävä matkakuume, eikä mulle edes tälläistä yleensä tuu. Toivottavasti jaksatte reissun jälkeen lukea Budapestistä, sillä blogi painottuu siinä vaiheessa lähes pelkästään tuolle asialle :)

Muutamaksi päiväksi on enemmän kuin tarpeeksi tekemistä, sillä viime kesältä jäi vielä niin monta kattoterassia ja ruinpubia näkemättä. Samoin kissakahvilassa en vielä silloin päässyt käymään, ja Hummus Barin herkut on takoneet jatkuvasti takaraivossa. Ja kun vielä neljäs metrolinja on valmistunut lähes 10-vuotisen rakentamisen jälkeen tänä keväänä, niin kulkeminen helpottuu ja tälläiselle metrofanille sekin tuo reissuun oman mausteensa.

Budapestin miettiminen ja itselle järkeistäminen jatkui siis keväästä saakka ihan viime viikkoon asti, kunnes olo kävi lähes sietämättömäksi, vaikka Saksassakin tuli kesäkuussa poikettua. Ja kun vielä White Trash Diseasen Natakin postaili juhannusreissustaan siellä, tein lopulta ratkaisun ja tartuin edulliseen tarjoukseen. Itseasiassa kyllä suunnittelin alunperin sinne reissua jo talvilomalla, mutta se ei silloin toteutunut.

Aivan samanlaisesta budjettimatkasta ei silti voida puhua, mitä aiempina kesinä, sillä Ryanairin hinnat olivat lähes kolminkertaiset jopa vuoden takaiseen nähden. Aiemmin lennot sai suurinpiirtein satasella. Niinpä tulikin otettua lennot Finnairilta, koska kokonaishinta oli edullisempi, ja nyt samaan rahaan saa vielä ruumaan menevät matkatavaratkin. Lisäksi kun matkustan nyt omin neuvoineni, jää hotellin osuus tietysti kokonaan itselle maksettavaksi. Mutta myös Ebookersin kautta löytämäni hotellidiili oli aivan pilkkahintainen, neljä yötä designhotellissa alle 150 euroa hyvällä sijainnilla, joten kokonaiskustannukset jäivät varsin maltillisiksi.

Tuskin maltan odottaa tätä iloista jälleennäkemistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.