perjantai 4. heinäkuuta 2014

Hukkatilan heinäkuu

Kuten toivoin toukokuun Museoiden Yö -postauksen yhteydessä, nyt se on totta! Heinä- ja vielä elokuunkin aikana pääsee nyt viettämään useammankin kerran iltaa tuonne Finlaysonin takaterassille, jonka avajaiset tuolloin olivat. Paikassa tullaan järjestämään erilaisia tapahtumia viikoittain kesän lopulle saakka, alkaen heti nyt tulevasta lauantaista, jolloin terassilla toimii kahvila klo 12-18 välillä. Harmi kyllä en itse pääse sinne kuuntelemaan livemusiikkia reilun viikon päästä, mutta kuuma vinkki muille. Toivotaan tietysti suotuisia ilmoja loppukesälle.

Hukkatila ry sai väliaikaiseen käyttöön kesäksi 2014 Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman omistaman terassin ja sen edustan pienen aukion, jotka sijaitsevat Finlaysonin alueella Finlaysoninkujan päässä. Terassin on Mediamuseo Rupriikin ja TR1 taidehallin takapihalla ja pääkulku terassille on suoraan museotilan läpi.

Tilassa järjestetään erilaisia tapahtumia yhteistyössä museon ja muiden yhdistyksen yhteistyötahojen kanssa. Näin hiljenevälle ja vähällä käytöllä olleelle tilalle saadaan uutta elämää ja lisätään kulttuurihistoriallisen Finlaysonin alueen huomiota.

Yhteistyö: Tampereen kaupunki, museopalvelut: Mediamuseo Rupriikki ja TR1 Taidehalli. Yhteyshenkilönä toimii tutkija Outi Penninkangas. Outi tiivistää yhteistyöajatuksen näin: ”Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 19.8.2013 Tampereen uuden kaupunkistrategian ”Yhteinen Tampere - näköalojen kaupunki”. Uusi kaupunkistrategia kiinnittää huomiota yhdessä tekemiseen ja näkemykselliseen ja rohkeaan toimintaan ja uudistumiseen. Tampereen kaupungin museopalveluiden näkökulmasta uusi yhteistyö Hukkatila ry:n kanssa toteuttaa parhaalla mahdollisella tavalla strategiaa yhteisen kaupunkilaisille avoimen kulttuuritilan luomisessa. Museo (mediamuseo Rupriikki ja TR1 Taidehalli) tarjoaa yhteistyöhön Hukkatila ry:n luomille tapahtumille markkinointikanavia ja tiloja, joita tapahtumien yhteydessä voi sovitusti hyödyntää. Museon toiminnalle Hukkatila ry:n tuottamat tapahtumat tuovat uutta sisältöä tapahtumakalenteriin. Hukkatila ry:n elävää kaupunkikulttuuria luovan toiminnan kautta museolle on arvokasta erityisesti uusien yleisöjen saavuttaminen.”

Terassilla pidettiin 17.5. Museoiden Yön yhteydessä avajaistapahtuma, joka sai erittäin positiivista palautetta. Osallistujat arvostivat erityisesti tapahtuman tilaa elävöittävää merkitystä ja hukatun terassin löytymistä.

Takaterassi on osa yhdistyksen Mitä jos..? -hanketta. Hanke koostuu erillisistä, kaikille avoimista ja matalan osallistumiskynnyksen tapahtumista, jotka perustuvat kaupunkitilan luovaan hyödyntämiseen. Projektin tarkoituksena on havainnollistaa kaupunkitilan joustavuutta ja siihen liittyviä potentiaalisia mahdollisuuksia.

Takaterassin kesän ohjelman löydät TÄÄLTÄ!


2 kommenttia:

  1. Jee kivaa hyvä hyvä.jospa menisin heti nyt viikonloppuna kurkkaamaan kun sitten olen itsekin reissun päällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kahvilla pitää ainakin käydä, jos on nätti ilma :3

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.