keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Roska Tampere

Välillä jotain muutakin kuin reissupostauksia, nimittäin tämä tuli sopivaan saumaan, kun juuri olin päässyt sanomasta, että Suomessa ei ole mitään edes sinne päinkään baareja, kuin Budapestissa.

Tampere sai kuitenkin oman Roskabaarinsa aivan hiljattain, Helsingissähän on jo ollut yksi menestyksekkäästi vuosia. Tampereen avajaisia vietettiin viikkoa ennen Tammerfestejä, samaan aikaan kun itse olin Unkarissa. Tilatkin löytyivät erittäin hyvältä ja keskeiseltä paikalta, entisen Grooven paikalta Aleksanterinkadulta.

Olinkin aina ollut sitä mieltä, että Groove oli hieman väliinputoaja Tampereen baariskenessä. Sijainti oli loistava, mutta sitä ei aina osattu aivan hyödyntää, sillä musiikkilinja alakerrassa oli hyvin tietynlaiselle kohderyhmälle suunnattua. Yläkerrassa puolestaan soi satunnaisesti erittäin hyvä suomirokki, mutta yläkerta itsessään oli todella tylsä, ja sovinnainen paikka, eikä siten kovin viihtyisäkään. Kuitenkin juuri yläkerrassa viihdyin enemmän.

Nyt Roskan auettua, vanhat sisustukset on revitty täysin pois, ja jäljelle on jätetty mahdollisimman karu ja teollinen tila. Tuolien ja pöytien virkaa toimittavat eurolavat ja kaapelikelat, myös muutama vanha auton penkki sieltä löytyy. Jälkimmäinen toikin heti ensimmäisenä hiukan mieleeni Tallinnan Red Emperor Barin. Miesten vessan seinät on vuorattu pornolehtien sivuilla lattiasta kattoon, herkkänahkaiset ja konservatiivit pysyköön siis täältä poissa. Voisin kuvitella, että vastaavasti naistenvessaa puolestaan komistavat alastomat miehet.

Tämä on juuri sitä, millaista muutosta itse kaipaan baariskeneen. Että rikotaan totuttua kaavaa, ja tehdään asiat eri tavalla, mitä on aiemmin nähty. Näin saadaan hommasta mielenkiintoisempaa ja monipuolisempaa. Suomessa usein byrokratia ja lainsäädäntö ylipäänsä pistävät hanttiin, ja sen vuoksi täällä ei pystytä aivan samanlaisia baareja toteuttamaankaan, kuin vaikkapa Unkarissa. Mutta ainakin lähelle näiden kanssa voidaan päästä ja Roska on hyvä esimerkki yrittämisestä.

Roska on avoinna vain keskiviikosta lauantaihin, ja alakerran yökerho tanssilattioineen on avoinna ainostaan klo 23 eteenpäin. Luvassa on kuitenkin kuulopuheiden mukaan varsin messevää musiikkiselektiota, myös indiempää matskua kuin Grooven aikana, joka pysyy paremmin ainakin oman makuni kanssa linjassa.

Ainakin alkuun yleisö on löytänyt paikan hyvin, Tammerfestien aikaan ei kysyntään osattu edes täysin vastata, mutta meininki oli yökerhon puolella ollut sitä vastoin entistä kovempi, ja lämpötila tapissa. Täytyy mennä kyllä tuo yökerhopuolikin testaamaan joku päivä, nyt kun lomalla sopivasti olen, ja tietysti muutenkin! Käyn aivan äärimmäisen vähän ilta-aikaan baareissa, ja syynä yleensä on ollut nimenomaan kiinnostavien baarien puute tässä kaupungissa. Nyt kun tänne vihdoin on saatu jotain tälläistä erilaista ja normaalista poikkeavaa, omaan makuuni sopivaa, niin täytyy omalta osaltakin yrittää panostaa ulkona käymiseen ihan eri tavalla.

Muutenkin tämä vahvistaa kosken itäpuolen jo entuudestaan väkevää tarjontaa niin ravintola- kuin baaripuolellakin. Kun vielä elokuussa Café Europan, Barmacian ja Minibaarin viereen aukeaa Ravinteli Huberin ja Berthan omistajien possuravintola Pork and More, alkaa Tampereen Sohon tarjonta hipoa täydellisyyttä.

Seuraa Roskan menestystarinaa Facebookissa ja Instagramissa! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.