lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kakkuparatiisissa

Sain pari viikkoa sitten kutsun josta en voinut kieltäytyä. Teemana oli raakakakkukurssi, jollaisia Pikku Paratiisi Hallituskadulla järjestää mm. raakasuklaa-, smoothie- ja jäätelökurssien ohella. Suuntasin siis pyörän torstai-iltana Sokoksen taakse, ja lähdin leipomaan.

Olin aiemmin käynyt Pikku Paratiisissa pariinkin otteeseen syömässä raakakakkua, tosin Ravintolapäivien yhteydessä, joten kokemusta niistä oli siis entuudestaan. Erityisesti talvella maistelemani Fazerina-mustikkakakku, ja vadelma-mangokakku veivät tuolloin kielen mennessään. Ja vaikka omat leivontataitoni eivät ole ruuanlaiton kanssa yhtenevät, niin kurssilla pääsin kokeilemaan kakun tekemistä itse, mikä oli hauskaa.

Meitä oli muutaman hengen ryhmä, joka jaettiin kahtia. Me pojat tehtiin Mustikka-cashewjuustokakkua ja tytöt Tuplasuklaakakkua. Molempia päästiin kyllä sitten lopuksi maistamaan. Minä kun en ole suuri banaanin ystävä, olin positiivisesti yllättynyt, millä kaikilla vaihtoehtoisilla raaka-aineilla kakun täytteen rakenteeseen pystytään vaikuttamaan. Mustikkakakkuun tuli sekä pohjaan, että täytteeseen runsaasti cashewpähkinää, suklaakakun täytteeseen puolestaan avokadoa. Hieman ohuenlaisestihan tuota täytettä tuli, mutta johtuen tuhdeista ainesosista, kakut olivat varsin täyttäviä ja kahta palaa enempää ei olisi jaksanutkaan syödä. Koristeeksi laitoin omaan kakkuumme vielä mustikkaa ja mulperinmarjoja. Ei huono ensimmäiseksi raakakakuksi!Lisäksi kurssilaisille tarjottiin valinnainen kahvi ja pala raakasuklaata. Kaikki oli erittäin herkullista, kahvit Pikku Paratiisiin tulevat Tampereen Paahtimolta. Varmasti jossain vaiheessa kokeilen tehdä raakakakkua itsekin, mutta tällä hetkellä multa puuttuu tarvittavat laitteet, sauvasekoittimessa ei ihan ole tarpeeksi tehoja :)

Jos näiden jälkiruokien tekeminen kiinnostaa, ota yhteyttä Pikku Paratiisiin tai seuraa heidän Facebook -sivultaan, milloin seuraaville kursseille on mahdollista osallistua.

Smoothieihinhan tämä paikka erityisesti panostaa, ja niitä löytyykin listalta pitkä liuta. Kurssien lisäksi kahvilassa on hyvän kahvin, raakasuklaan ja -kakkujen tarjolla mm. itse tehtyä raakajäätelöä. Sitä pitää palata pian maistelemaan. Pikku Paratiisi on myöskin mukana kuun lopussa Kukkaisviikkojen avajaisten yhteydessä Keskustorilla järjestettävillä Tampere Food Festeillä. Sinne käy matkani, sillä tarjolla on monen monta muutakin kiinnostavaa ruokakojua. Myös elokuun Ravintolapäivässä he ovat jälleen mukana, seuraa ilmoittelua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.