lauantai 19. heinäkuuta 2014

My ruined life

Pysytään edelleen otsikkojen osalta ulkomaan kielissä :) Yksi suurin mua Budapestiin vetäneistä syistä viime vuoden jälkeen oli päästä jatkamaan ns. rauniobaarien ja kattoterassien koluamista. Tietenkin vanhoista tutuista piti Szimplassa, Vittulassa ja Corvintetőssä käydä, jälkimmäisessä jopa kahdesti, mutta pääasiassa halusin laajentaa vielä kokemuksia kaupungin villistä tarjonnasta mitä näihin paikkoihin tulee.

Hienoa Budapestissä tästä hommasta tekee erittäin kohtuullisten hintojen lisäksi se, että etenkin seitsemännessä kaupunginosassa näitä paikkoja on melkeinpä yksi joka korttelissa, ellei useampiakin. Vaihtoehtoja siis löytyy, ja tietysti on niitä aivan huippumestoja, joiden takana on enemmän ajatusta, kuin hieman vähemmälläkin vaivalla pystettyjä. Samanlaista pubikulttuuria en missään muualla ole kuullut olevan, vaikka Berliinissä käymättömänä oletankin sieltä hieman vastaavanlaista hommaa löytyvän. Toisaalta tilanne on myös tunnustettu jo useammassakin yhteydessä ja esimerkiksi Business Insider teki Budapestin hipsterstatuksesta viraalin viime vuoden lopulla tämän videon perusteella. Itse kerroin rauniopubien taustasta hieman enemmän viime vuonna tässä postauksessani.

Jo viime vuonna tarkoitus oli käydä tsekkaamassa Anker't, mutta tuolloin ohi mennessämme se oli vielä kiinni, samoin kuin Instant. Jälkimmäinen ei lyhyen visiitin peruteella kuitenkaan ansaitse tässä blogissa erityisempää mainintaa, oltuaan loppujen lopuksi aivan eri maailmaa (ja myös seitsemännen alueen ulkopuolella), mitä nämä aidot ja rosoisemmat paikat, joihin olen niin mieltynyt. Aivan kaikissa ei tietysti vieläkään ehtinyt käydä, koska aika oli jälleen rajallinen, ja matkalle oli niin monta muutakin tavoitetta.

Näiden edellä mainittujen lisäksi kuitenkin mm. Füge Udvarissa ja Fogaskertissä tuli käytyä, sillä juuri jälkimmäisen paras tila, sisällä oleva baari Fogashaz on avoinna ainoastaan perjantaisin ja lauantaisin. Jos Budapestiin lähtee rauniobaareja käymään läpi, kannattaa ainakin jossakin määrin painaa ne itselle kaikkein kiinnostavimpien paikkojen aukioloajat mieleen. Mutta ei tässä kaupungissa joudu pettymään, jos yksi paikka on suljettuna. Sitä on sattunut jo molempina kesinä, ja aina olen löytänyt itseni toisesta viihtyisästä paikasta.

Kuitenkin uusista tuttavuuksista nimenomaan Anker't veti parhaat pisteet kotiin. Kyseessä on vanhoihin tehtaanraunioihin perustettu baari, joka vaikuttaa todella siltä, että paikka olisi juuri ja juuri pelastettu vääjäämättömältä purkutuomiolta. Anker'tilla on eri sijainnilla lähellä päämetroasemaa myös erikseen oma Anker Klub, joka ei tosin kesäaikaan ole auki. Huhujen mukaan sieltä saa myös erittäin hyvää ruokaa.

Silti vieläkin jäi monia paikkoja näkemättä, näitä baareja kun todella on niin paljon. Jospa tuonne taas palaan jossain vaiheessa, vaikka juuri nyt Budapestinnälkäni on onneksi hetkeksi taltutettu :)

Myös kattoterassien osalta olen aiemmin kirjoittanut vain tuosta Corvintetőstä, mutta vaikka niitäkin on kaupungissa useita, niin kuitenkin vähemmän, mitä rauniopubeja. Parissa omasta mielestäni kiinnostavimmassa tuli nytkin poikettua, mutta teen niistä vielä oman postauksensa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.