sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Leipäteksti

Euroviisujen voittaja oli itselleni todellinen yllätys, ja muitakin yllätysmenestyjiä kärkeen mahtui. Mm. Hollanti, Unkari ja Ukraina sijoittuivat kaikki hämmentävän hyvin, kun taas omat suosikkini pärjäsivät melko heikosti ainakin odotuksiini nähden. Conchita Wurst tuli takavasemmalta, veti huomiotaherättävän shownsa diivan elkein ja näytti voittavan lähes kaikkien maiden äänet puolelleen. Aivan tälläistä suosiota en ennakkoon uskonut hänen saavan, mutta vuoden päästä viisuja lauletaan nyt kuitenkin Itävallassa. Ja kun isoin shokkivaikutus on ehtinyt väistyä, pystyn kyllä myöntämään, että Itävallan kappaleessa oli paljon perinteistä Euroviisuhenkeä.

Ja kun näitä viisuja nyt kisattiin Kööpenhaminassa, tuntui myös tanskalaisen voileivän syöminen tällä viikolla sopivalta idealta. Kuului tavallaan rooliin :) Uudet ruokapaikat Tampereen Sohossa eivät nimittäin rajoitu pelkästään Barmaciaan, vaan aivan sen ja Minibaarin viereen huhtikuussa aukesi myös toinen Tivoli smørrebrød & øl. Itse huomasin sen vasta reilu pari viikkoa sitten, ja koska olen aina saanut aivan loistavaa ruokaa Siperian Tivolissa, päätin tietysti käydä vaihtelun vuoksi syömässä sielläkin.

Tivolin leipälista on kunnioitusta herättävän laaja, ja runsaudenpula iskee joka kerta, kun sinne menee syömään. Kuitenkin aikani pohdittua valintani kohdistui Suutari Hedbergin häränpaistileipään, jonka olen muistaakseni syönyt ennenkin. Siihen tulee palvattua häränpaistia ja remouladea, ja maku on jotain aivan taivaallista. Nyt kuitenkin puhutaan vain kylmistä leivistä, joiden päällä on pino täytteitä.

Uusi sijainti sopii itselleni entistäkin paremmin, vaikka toisaalta Finlaysonin vanhan tehdasmiljöön atmosfääri on jotakin aivan erityistä. Samaan tunnelmaan ei Aleksanterinkadun ravintola mitenkään pääse, mutta muuten tuolla suunnalla on kaikki, mitä kulinaristi voi toivoa. Todennäköisimmin valitsen siis tämän ravintolan näistä kahdesta jatkossakin, kun mieleni tekee tanskalaista voileipää.

Kävin myöskin uudelleen Bar Burritossa, ja valitsin nyt lukijan suosituksesta täytteeksi lammasbolognesen, kiitos vinkistä Dirty Cars And Million Cows -blogin Pirkko! Sille otin kaikkien muiden lisukkeiden ohella savuisen valkosipulikastikkeen. Ruoka oli jälleen todella hyvää, myös lammas toimi burritossa hyvin. Seuraavalla kerralla pitänee testata vielä possunniskaa, vaikka se naudanposki oli kyllä jotakin ylimaallisen hyvää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.