tiistai 13. toukokuuta 2014

Hyvästi H. R. Giger

Viikko alkoi uuden musiikin osalta erityisen positiivisesti, mutta muuten hyvää alkua varjostaa H.R. Gigerin poismeno. Sveitsiläistaiteilija tiettävästi kaatui ja loukkasi itsensä portaissa ja menehtyi saamiinsa vammoihin eilen maanantaina sairaalassa. Hän oli kuollessaan 74-vuotias.

Sci-fin ystävänä olen ihaillut miehen töitä jo nuoresta iästä lähtien. Vielä toissakesänä olin mykistynyt Prometheusta katsoessani Gigerin vaikutuksesta elokuvan visuaaleihin, vaikka ne eivät suoraan hänen töitään olleetkaan. Kävin myös reilu neljä vuotta sitten katsomassa Tampereen taidemuseossa esillä olleen kiehtovan näyttelyn, jossa hänen teoksiaan oli esillä. Onneksi taide ja vaikutteet säilyvät. Kepeitä multia Hans Rudolf.


4 kommenttia:

 1. Olis ollut kyllä kiinnostava näyttely nähdä! Scifin ystävänä H.R. Gigerin työt ovat tuttuja, vaikka juuri ja juuri täysi-ikäisenä kallistuinkin aikoinaan enemmän Luis Royoon. :D Taiteessa ja musiikissa on kyllä se maaginen puoli että teokset jäävät elämään vielä taiteilijan jälkeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka pitkästä aikaa! :) Tykkäsin kyllä näyttelystä todella paljon, se oli ainakin kompakti. Toisaalta myös aika suppea, koska käytössä oli vain Tampereen taidemuseon ylin kerros. Silloin ei vielä ollut Muumilaaksokaan muuttanut kellariin, jonne mun mielestä synkät teokset olisivat sopineet tilankäytöllisesti paremmin.

   Silti, eihän täällä mitään vastaavaa oo koettu taiteellisesti aiemmin, eikä varmaan vähään aikaan tulla näkemäänkään. Luultavasti Sveitsin Giger-museossa olis jo aika hulppea käydä, ja tietysti ne baarit ja ravintolatkin kiinnostaisivat. Muuten vaan Sveitsi ei oo mitenkään korkealla matkakohteiden listalla...

   Poista
 2. Jos joskus Sveitsiin eksyn, tuo Giger-museo vois kyllä olla näkemisen arvoinen paikka. Pitää varmaan lisätä lusikkalistaan joukon jatkoksi. :) Oon käynyt täällä blogissasi aina silloin tällöin piipahtamassa musavinkkien perässä, kiitos niistä. Viimeisimmistä ainakin Kavinskyn Odd Look osui ja upposi! Pikkuhiljaa alan taas aktivoitua blogitouhuihinkin uudella innolla. Saatanpa siis pyörähtää kommenttiboksissakin taas tiuhempaa tahtia. ^^

  VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.