lauantai 10. toukokuuta 2014

Viisuvillitys

Euroviisujen semifinaaleita käytiin läpi pitkin viikkoa, ja karsinnassa olleista mun viisusuosikeistani meni läpi Azerbaidzan, Slovenia, Malta ja Kreikka. Myös Suomi pääsi jatkoon, mutta Viro ei ikävä kyllä päässyt finaaliin saakka. Toisaalta se ei ihan niihin omiinkaan kärkimaihin kuulunut. Oli se silti parempi, kuin moni ensimmäisestä semifinaalista jatkoon menneistä.

Toisen semifinaalin yllätysputoajia itselleni olivat ainakin Israel ja Irlanti. Jälkimmäinenhän oli yksi kärkisuosikkejani kaikista kilpailukappaleista, mutta omastakin mielestäni nyt nähty esitys oli jotenkin kökkö, eikä laulukaan kulkenut livenä niin hyvin, kuin se Irlannin paikallisisssa karsinnoissa toimi. Aika monta heikkoa tai keskinkertaista biisiä finaaliin kuitenkin pääsi, mutta itselleni tietysti riittää, kun siellä on Espanja ja Azerbaidzan. Ne ovat nyt voittajasuosikkini Irlannin pudottua skabasta.

Ensimmäisen semifinaalin, ja näissä molemmissa esitetyistä ykkössuosikkini Dilara Kazimovan esitys valoineen ja visuaalineen oli myös molempien semien esityksistä yksi eniten mieleisistäni ja sopi kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hyvin jo muutenkin upeaan biisiin.

Finaaliin tietysti menee omista suosikeistani suoraan Ranska, Espanja ja Iso-Britannia. Siellä on myöskin Italia, joskaan en sen menestykseen isommin luota. Mutta en tiedä miten olin onnistunut kuuntelemaan nuo biisit ennakkoon, sillä Italia ei herättänyt mun huomiotani ennen YLEn Euroviisumaratonia. Se kuitenkin on itse asiassa aika kiva ralli, ainakin samassa rokkaavammassa genressä Suomen ehdokkaan kanssa parempi näistä kahdesta.YLE julkaisi tällä viikolla myös kolme informatiivista sarjakuvaa, jotka pohjustavat Euroviisujen historiaa satiirin kautta. Ensimmäinen osa Et kai äänestänyt vihollista? julkaistiin tiistaina, toinen osa Näin Euroviisuista tuli ihan homo juttu torstaina ja kolmas osa Paljonko maksaa viisujen voitto? pompsahti interneetteriin juuri äsken.

Mutta myös jääkiekon MM-kisat alkoivat eilen, ja tänään iltapäivällä tulee ensimmäinen Suomen peli Latviaa vastaan. Joukkue on melko mielenkiintoinen uusine nälkäisine pelaajineen, joskin joukossa on myös muutamia takuunimiäkin. Ilmaiskanavilta tulee kyllä kaikki Suomen pelit Mika Saukkosen selostamana, mutta mä otin MTV Katsomon kisapaketin, jotta pystyn katselemaan netistä vaikka kaikki pelit kotona, tai missä nyt satun olemaankaan, ja tietenkin Mertarannan selostamana! Tietysti jokunen peli varmasti tulee baarissakin tsekkailtua, mutta eilen ihan kotioloissa tuli katsottua Tsekki-Slovakia.

National Geographicin Foundissa oli sopivasti kisa-ajan henkeen kuva suihkulähteessä kylpevistä sanomalehdenmyyjäpojista, vaikka tapa ei Amerikassa lienekään yhtä perinteikäs :) Torilla tavataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.