torstai 15. toukokuuta 2014

Ravintolapäivä ja Museoiden yö lauantaina

Ravintolapäivä tulee taas. Kun katseli tarjontaa, vaikuttaa siltä, että nyt lauantaina Tampereella rikotaan Ravintolapäivän ennätys, mitä ravintoloiden määrään tulee. Yli 70 yhden päivän herkkukeidasta on ilmoittanut osallistumisestaan, ja koko Suomessa yhteensä lähes tuhat. Konsepti on ottanut tuulta alleen ensimmäisen kerran myös maailmalla oikein toden teolla, sillä jo n. puolet kaikista Ravintolapäivän pop-up ravintoloista on eri puolilta maailmaa! Nyt on todellakin vara mistä valita, katso kaikki Tampereen ravintolat TÄÄLTÄ!

Itselle aiheuttaa ongelmia pystyä valitsemaan ne muutamat paikat, joissa jaksaa syödä. Länsimaisen ihmisen ahdinko on paha paikka. Olen silti yrittänyt tehdä pientä karsintaa, ja ainakin Sotkankadun Vegegrillille pitää sotkea, samoin Seitanin yö, Takaterassin kahvila, Käärylekeidas ja 21 Samuraita kiinnostavat.

Myös Pispalanharjulla olisi pari kiehtovaa paikkaa, jotka olisivat kelvanneet jo maisemiensakin vuoksi, mutta karsintaa on pakko tehdä, sillä kaikkeen ei vain pysty venymään. Lisäksi jo viime Ravintolapäivänä raakakakkuja tarjonnut Pikku Paratiisi on jälleen mukana. Voin vilpittömästi suositella sitä muille, vaikka en itse jaksaisikaan mennä syömään. Ilmatkin näyttävät ainakin ennusteessa sen verran hyviltä, että Pelago tullee otettua käyttöön.Illalla taas Tampereen valtaa Museoiden yö seitsemännen kerran. Jos et ole aiemmin näihin osallistunut, tai kaikissa osallistuvissa museoissa käynyt, niin suosittelen lämpimästi ottamaan osaa. Illalla museossa on mukava käydä kiertelemässä paikallista tarjontaa, vielä kun museobussikin kuljettaa kätevästi paikasta toiseen. Tapahtuma alkaa kello 18 ja jatkuu puolille öin.

Tosin itseltä taitaa tämä jäädä tällä kertaa väliin, sillä olen melkein kaikissa tapahtuman museoissa käynyt nämä näyttelyt käynyt jo katsomassa vähintään kertaalleen. Harkitsen tätä silti kyllä edelleen.

Ravintolapäivän kuvat on otettu virallisesta pressikansiosta, eivätkä liity suoraan tämänkertaiseen tapahtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.