torstai 8. toukokuuta 2014

Katuruokaa ja cocktaileja

Jos Bar Burriton safka oli positiivinen kokemus, niin Barmacia sitä vasta onkin. Toki se on enemmän profiloitunut drinkkibaariksi kuin ruokaravintolaksi, mutta vaikka ero on muutenkin häilyvä näiden kahden välillä, niin kyllä sieltä meksikolaista katuruokaa saa, ja vieläpä todella loistavaa sellaista.

Barmacia pomppasi ainakin itselle alkuvuodesta ihan puskista Tampereen Sohoon Café Europan ja Minibaarin viereen Aleksanterinkadulle. Kerran kävellessäni ohitse katselin vain, että onpa kivan näköinen paikka. Ja useammankin kerran olen siitä ehtinyt ohi mennä, kunnes vihdoin sain ylipuhuttua kaverin testausreissulle mukaan. Ravintolan nimi on tietysti sanaleikki, joka tulee pharmacian ja baarin yhdistelmästä, ulkona kadullakin apteekkikyltin näköinen valomainos johdattaa kulkijoita oikeaan suuntaan. Barmacia kuuluu samaan Gastropub -ketjuun, joka tarjoaa Tampereella monenlaisia omasta tyylistä tinkimättömiä elämyksiä asiakkaille.

Tila ei ole järin suuri, mutta jos sinne istumaan sopii, niin sisään kannattaa poiketa. Pöytävarauksia sinne ei nimittäin ole mahdollista tehdä. Korkea ja kapea tila on sisustettu myöskin omintakeisen hauskasti. Toinen seinä on vuorattu suurilla tyylikkäillä mustavalkovalokuvilla, jotka toinen omistajista on itse ottanut Väli- ja Etelä-Amerikan matkoillaan. Vastapuolella puolestaan on peilejä, jotka täyttävät koko seinän ja yltävät kattoon saakka.

Paikan erikoisuutena on itse maustetut juomasekoitukset. Käynnin hetkellä vanhoissa lääkepulloissa maustui hyllykaupalla erilaisia makuelämyksiä. Tequilaa ei tarjoilla sitruunan viipaleen ja suolan kanssa, vaan esimerkiksi ottamani shotti oli jo itsessään saanut makua kokonaisesta limestä. Tuli myös tilattua margaritat, pyhittääksemme käynti aidolle elämykselle. Ensi kerralla kiinnostaa ainakin vesimeloni-daiquiri.Parasta oli kuitenkin ruoka. Tällä kertaa tuli jaettua nacholautanen, mutta jo sekin pomppasi täysin eri levelille, kuin mikään koskaan syömäni nachoannos. En toki ole käynyt Meksikossa, mutta tämä on varmasti lähimpänä aitoa meksikolaista, kuin mikään vastaava.

Barmaciassa kaikki salsaa ja guacamolea myöten tehdään itse. Nachotkin leikataan itse tortilloista, joten niitä kaikille tuttuja tyypillisiä ylisuolattuja paksuja maissilastun koppuroita ei täältä löydy. Myös liha oli jotain aivan muuta, mihin olin tottunut. Ei jauhelihaa, vaan ylikypsää porsasta vahvoilla meksikolaisilla mauilla. Kaikki maistui tuoreilta ja puhtailta raaka-aineilta niin, että melkein voisi itkun tirauttaa kaikkien niiden huonojen aiemmin syötyjen texmexruokien vuoksi. Täällä veitsi- ja haarukkaetiketit nakataan nurkkaan (ei kuitenkaan lusikkaa).

Listalta ei montaa ruokavaihtoehtoa nachojen lisäksi löydy, tostadoja ja possuleipää lähinnä, sekä erilaisia maustettuja popcorneja kyllä. Siis juuri täydellistä pientä naposteltavaa samalla kun poikkeaa drinkille. Käyntikokemus oli niin loistava, että en malttaisi edes odottaa, koska pääsen tänne uudelleen :)

Jotenkin on nyt sellainen fiilis, että kun huominen on taas vapaapäivä, ja lauantainakin tulee liikuttua kaupungilla, että tekisi mieli mennä joko tänne tai Bar Burritoon heti uusiksi...


4 kommenttia:

 1. Barmacia on ihan huippu. Pitäisi useammin siellä käydä, mutta 20 (tai alle) asiakaspaikkaa tarkoittaa myös sitä, että se on aina ihan täynnä.

  (Onko sulla muuten joku tsydeemi hajonnut blogissa vai onko ihan tarkoituksella yksi blogikirjoitus per sivu nykyään?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi tuuri, kun oltiin alkuillasta liikenteessä. Huojentavaa kuulla, että paikka vetää porukkaa niin hyvin!

   Ja hauska, että asia tuli heti huomatuksi. Kokeilin tuota asetusta juuri tänään ensimmäistä kertaa, ja heti tuli palautetta :) Mutta palaute on hyvä! En saa sitä läheskään tarpeeksi, jotta voisin muokata tästä mieluisampaa. Laitoin nyt viisi postausta näkymään kerrallaan.

   Poista
  2. Viisi postausta näyttäisi musta ihan hyvältä. Kuvamäärä on sulla kuitenkin yleensä sen verran iso, että muuten helposti tulee toooosi pitkä yksi sivu. Yksi postaus taas on liian vähän, ainakin kun eilen yritin löytää burritoravintolan tarkkaa osoitetta (puusilmä ei näe keskustorilla mitään uutta tai tajua käyttää blogiarkistoa), mutta turhauduin yhden postauksen sivuun aika nopeasti.

   Poista
  3. Nimenomaan kuvamäärän takia sitä rajoitinkin, koska sivut käy nopeasti raskaaksi joillakin koneilla. Mutta pidetään siis viisi :)

   Kävin muuten juuri Bar Burritossa uudestaan!

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.