lauantai 3. toukokuuta 2014

Herkkuja rullalla

En vieläkään ole ehtinyt käydä syömässä Bistro LePotissa, vaikka on pitänyt jo sen yli puoli vuotta. Mutta melkein heti avajaisten jälkeen, toisena toimintapäivänään eilen, ehdin käydä kuitenkin saman keittiömestarin uudessa Bar Burritossa Keskustorilla.

Arto Rastas, joka siis näiden edellämainittujen ohella pyörittää myös Hella & Huonetta, ilmoitti reilu kuukausi takaperin perustavansa meksikolaistyyppisen pikaruokaravintolan Tampereelle, ja siitä lähtien uutisen ympärillä velloi yleinen uteliaisuuden verho. Kunnes, joitakin viikkoja sitten sijainti paljastui, ja entisen Pohjanheimon vaatturinliikkeen tiloista Tampereen paraatipaikalta alkoi baarin Facebook -sivulle tulla remonttipäivityksiä.

Jo tuolloin hihkuin innosta, sillä mitään tälläistä ei Tampereella ole vielä aiemmin ollut. Ruokakonsepti on luku sinänsä, mutta itse innostuin erityisesti juuri sisustuksesta. Olen jaksanut paasata näistä romuhuonekaluin sisustetuista paikoista sitten viime kesän Budapestin reissun, mutta kun mitään edes lähelle vastaavaa ei täällä ole ollut. Helsingissäkin tämän tyyppisiä paikkoja on vain kourallinen. Niinpä odotin avajaisia innolla, enkä todella joutunut pettymään. Kuvat eivät edes tee täysin oikeutta tälle paikalle, niin siisti se on!Ja mitä ruokaan tulee, söin ehdottomasti parhaan koskaan syömäni burriton. Täytteiden valitseminen tapahtuu samaan tapaan kuin Subwayssä, mutta sisältö on vain paljon maukkaampaa. Homma alkaa ruis-spelttiwrapista, johon kääritään ensin haluttu lämmin pohjatäyte. En tiedä, vaihtuvatko täytteet miten usein, mutta ainakin minun käydessäni vaihtoehtoja löytyi papu-korianterimuhennoksesta täysjyväriisin kautta ohraan. Sen jälkeen valittavana on useita eri liha- tai kanavaihtoehtoja, tai kasvissyöjille vuohenjuusto. Myös kuulemma halutessaan tuota lämmintä pohjaa voi ottaa kahta sorttia, mikäli haluaa täysin vegaanisen tai ei pidä vuohenjuustosta.

Lättyni täytteeksi valitsin papu-korianterimuhennoksen, siihen naudanposkea, coleslawia ja sourcreamia. Näiden lisäksi otin kaikki muut tarjolla olleet lisukkeet, joihin kuului mm. salaattia ja guacamolea. Erityismaininta pitää antaa juuri tuosta muhennoksesta, jossa korianteri maistui ihanasti, sekä naudanposkesta. Mieletön makuelämys. Lopulta burrito kääräistään paperiin, ja tarjoillaan hauskasta korista, jolla saa samalla helposti kulkemaan myös juoman pöytään. Jos jotain kritiikkiä pitäisi antaa, niin täytettä voisi lätyn sisällä olla hieman enemmänkin, alkupään pelkkä taikinaosuus kun on tylsää syötävää, kun täytettä ei ole koko burriton täydeltä. Tosin listalta löytyy myös fantasiaburrito, johon saa valittua enemmän tavaraa mukaan.

Juomavaihtoehtoja baarista tietysti pitääkin löytyä, ja niitä löytyy. Koska Bar Burrito on A-oikeuksin varustettu täysiverinen baari, on tarjolla margaritoja, mojitoja, pina coladaa, muita raikkaita cocktaileja ja tietysti tequilaa! Myös mieto juomavalikoima on varsin kiitettävä näin pieneksi paikaksi, ja etenkin oluita löytyy viittä erilaista.

Niin, ja listalla on tietysti myös jälkiruokia, erikoisuutena hedelmillä ja marjoilla täytetty burrito. HOT TIP! Leimakortti kannattaa pyytää, sillä saa joka 10. burriton ilmaiseksi. Menen itse pian uudelleen!

Ps- huomenna sunnuntaina 4.5 on muuten jälleen Designtori Pakkahuoneella ja Klubilla. Käykääpä jälleen tutustumassa pienyrittäjien ja taiteilijoiden tuotteisiin.


2 kommenttia:

 1. Hei,

  mahtava paikka, rakastuin myös kerrasta :)

  Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle,
  Eeva-Maria

  ww.turistinakotikaupungissani.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toden totta! Eiköhän sitä tule pian taas käytyä uusiksi :)

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.