torstai 21. marraskuuta 2013

Täydelliset pikkujoulut

Vaikka Café Europa säästää joka vuosi hiukan enemmän pikkujouluissaan, on sille silti helppo antaa vuoden parhaan kantistapahtuman titteli. Taas sai eilen herkutella mitä upeimmilla naposteltavilla.

Jokaisessa pöydässä odotti paikan pikkujouluille tyypilliseen tapaan runsas juustolautanen, joka tällä kertaa sisälsi brietä, sinihomejuustoa ja jotakin kolmatta kovaa juustoa, jonka mausta en ollut varma. Lisäksi oli myös tuorejuustoa, erilaisia voileipäkeksejä, piparia, aprikoosihilloa, rypäleitä, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Siitä lähdettiin. Noutopöydässä oli savulohen makuisia minimuffinseja sekä cheddar-chorizo, että balsamicolla maustettuja vuohenjuusto-rucolaleivonnaisia. Jälkiruokapöydässä oli sitruunamoussea marengilla ja eittämättä yhtä parhaista koskaan syömistäni suklaakakuista.

Kuitenkin taas juustoja syödessä tuli ikävä Europan entistä ruokalistaa. Edellisessä uudistuksessa sieltä otettiin kokonaan mun suosikkini, Antipasto-lautanen pois. Tosin siinä oli paljon itselle tarpeetontakin, kuten ilmakuivattua kinkkua ja salamia, mutta nimenomaan juustojen takia annos hipoi täydellisyyttä. Nykyään listalla ei ole mitään juustolautasta. Tälläinen alkupala-annos, joka pikkujoulupöydässäkin oli, voisi hyvin täyttää tätä napostelutyhjyyttä. Ostaisin tuollaisen kyllä useamminkin.

Jos kaksi vuotta sitten mentiin open bar -meiningillä, ja viime vuonna oli neljä drinkkilippua, oli niitä karsittu tänä vuonna kolmeen. Tarjolla oli kuitenkin todella hyvä Bacardi Razz-vadelmaglögi, yksi mieto hanajuoma sekä Alkuviina ja Red Bull. Mutta kun tarjolla oli tälläiset appeet, ei yksinkertaisesti vain pysty löytämään illasta mitään kritisoitavaa. Ruoka oli tähän astisista pikkujouluista ehkä jopa parasta.

Syötiin hyvin, pelattiin Scrabblea, kuunneltiin Two Musketeersin covereita ja nautittiin juomatarjoilusta. Tupa oli täynnä, kuten odottaa saattoi, mutta onneksi ehdittiin ajoissa paikalle. Bändin biisivalinnat (mm. Eppu Normaalia ja Popedaa Europassa) hieman arveluttivat, mutta annettakoon sekin anteeksi :) Ei tainneet pojat tosin ihan tietää, minne heidät oltiin buukattu soittamaan. Jossain firman pikkujouluissa tuokin setti tosin varmaan olisi saanut villin kannatuksen. Ensi vuotta jo odotellessa!

Ja eiköhän Jack The Roosterkin piakkoin omansa järjestä, näistä bileistä onkin hyvä ottaa mallia. Tulevana lauantaina kuitenkin on ensin Klubilla Hang The DJ!, ja ainakin tapahtuman Facebook-eventin perusteella selektio tulee olemaan aivan tolkuttoman kova. Noita bileitä en hevillä halua missata!


2 kommenttia:

  1. Mää tässä just vetelen aamupalaksi perus voileipää, ja kattelen ihaillen noita teidän pikkujouluherkkuja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Ei oo kyllä Reissumies maistunu monena aamuna yhtä tylsältä kuin tänään... ;)

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.