tiistai 5. marraskuuta 2013

Free Your Mind

Aiemminkin on tullut kehaistua australialaista orkesteria nimeltä Cut Copy.

Itselle heidän merkittävin levynsä on viiden vuoden takainen 'In Ghost Colours', jolla on muutamia bändin parhaista raidoista, kuten 'Lights And Music' ja 'Hearts On Fire', mutta levykokonaisuus toimii muutenkin hyvin yhteen ja tuo ehkä eniten mieleen 80-luvun italodiscon. Kyseinen vuosikymmen on soinut vahvasti muutenkin kaikilla bändin levyillä ja edellinen 'Zonoscope' vei idean vielä pidemmälle, sillä moni sen biiseistä perustuu täysin 80-luvun popkappaleista lainattuihin ideoihin ja sävelkulkuihin.

Uusin levy 'Free Your Mind' ilmestyi eilen Spotifyynkin, ja myös siinä 80-luku on vahvasti läsnä. Tällä kertaa levyn teemana on ihan virallisestikin tunnustettuna kaksi eri "Summer Of Lovea", eli vuoden 1967 alkuperäinen hippikesä, sekä vuosien 1988-89 välinen konemusiikkipiireissä valinnut ajanjakso, jolloin ravekulttuuri siirtyi Britanniassa mainstreamiin. Mielestäni tosiaan nimenomaan tuo 80-luvun lopun tyyli on kuitenkin sitä, mitä tämä levy eniten sisältää. Levyn biiseistä löytyy paljon yhtymäkohtia house-musiikin lisäksi Primal Screamiin ja ylipäänsä Madchester-skeneen, kuten Happy Mondaysiin.Minullehan tuo aikakausi jo itsessään, kuten edellisessä Madchester-postauksessani mainitsin, mutta myös sen ajan konemusiikki ovat erityisesti lähellä sydäntä. Elämäni parhaat muistot tulevat kuitenkin sen ajan jälkimainingeista ja ansioista, ja olen myös perehtynyt siihen erilaisten dokumenttien kautta, oltuani vielä liian nuori silloin varastobileissä käymään.

Parhaimmillaan levy onkin juuri näissä toisen rakkauden kesän aikakauden kappaleissa, joista pari julkaisiin jo ennakkoonkin musiikkivideona (alla). Näiden kahden lisäksi lempikappaleitani levyltä ovat 'Meet Me In A House Of Love', 'In Memory Capsule', 'Take Me Higher' ja 'Footsteps'. Kliseistä ehkä, mutta jos rehellisesti kopioidaan kerran, niin kyllä Cut Copy sen kunnolla tekee. Ei tämä levy silti ehkä aivan 'In Ghost Coloursin' parhaita biisejä päihitä, mutta pötkii aika pitkälle kilpajuoksussa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.