torstai 7. marraskuuta 2013

Otteita vuoden parhaalta levyltä

Koin, että tämä aihe on nyt ollut sen verran henkilökohtaisella tapetilla, että asiasta olis ihan jees kirjoittaa. Siitäkin huolimatta olen kuitenkin viivytellyt tämän julkaisemista aika pitkään.

Mutta jo reilu kuukausi sitten kun aloin tätä kirjoittaa, oli lähes varmaa, että jos suuria yllättäjiä ei vastaan enää tule, pystyn julistamaan Portugal. The Manin 'Evil Friendsin' vuoden parhaaksi levyjulkaisuksi. Muitakin todella kovia albumeita tähän mennessä on jo ilmestynyt, mm. hiljattain hehkuttamani Ms Mr:in 'Secondhand Rapture' ja nyt myös jo pidempään tehosoitossa ollut Arcade Fire:n 'Reflektor'. Silti tämä levy tulee esiin sieltä aina uudelleen ja uudelleen.

Kirjoitin 'Evil Friendsistä' ensimmäisen kerran kesäkuussa, jonka jälkeen se soi mulla lähes tauotta kymmeniä kertoja ympäri. Tahti hidastui syksyn tullen ehkä hieman, mutta silti kyseessä on albumi, joka on soinut mulla Spotifyssä varmasti enemmän kuin mikään muu levy tänä vuonna. Loppujen lopuksi kaikki ne muutkin raidat ovat auenneet, ja koko levy on silkkaa parhautta. Yhtään huonoa raitaa siinä ei ole, kokonaisuus on aivan jäätävän toimivaa, hitto vie. Vuoden levyn titteli on ehdottomasti ansaittu.

Tämän merkittävän levyjulkaisun vuoksi keräsin tähän postaukseen kaikki siltä julkaistut loputkin viralliset musiikkivideot, joita en vielä edellisessä postauksessa julkaissut. 'Modern Jesuksesta' video tosin on vasta julkaistukin edellisen postauksen jälkeen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.