maanantai 25. marraskuuta 2013

Burgerisunnuntai

Kyllähän mun tulee muutenkin syötyä burgereita monta kertaa kuukaudessa, joko kotona tai ulkona. Mutta viime aikoina erityisesti sunnuntaista on tullut burgeripäivä, viimeisen kahden viikon aikana ainakin. Molempina kahtena sunnuntaina peräkkäin on tullut tehtyä ruuaksi erilaisia hampurilaisia, vieläpä ihan kasvissellaisia.

Eilen vuorossa oli pitkäaikainen kasvispihvisuosikkini, Apetitin porkkanapihvi. Näitä tulee muutenkin syötyä ruokana, mutta yleisimmin käytän niitä juurikin hampurilaisiin. Porkkanapihvin maku on mielestäni paras kaikista maistamistani kaupassa myytävistä kasvispihveistä. Apetitin punajuuripihvit tulevat hyvänä kakkosena, mutta eivät oikein sovellu hampurilaiskäyttöön. Kuitenkaan saman valmistajan kasvis- tai juurespihvit eivät oikein ole omassa keittiössäni löytäneet paikkaansa. Hernepihvit odottavat vielä kokeiluun pääsyä.

Aina näissä tulee kuitenkin hiukan varioitua, ja kuten viime viikollakin Koskenlaskija korvasi tavanomaiset juustot, eiliseen burgeriin kokeilin sen korvikkeena mozzarellatikkuja. Makuyhdistelmä toimi yllättävän hyvin porkkanapihvin kanssa. Lisäksi karamellisoin mukaan hiukan sipulia.Viikko sitten kokeilin toistamiseen Hälsans Kökin soijaburgerpihviä. Eihän tuo yhtä laadukkaalta maistu, kuin vaikkapa itse jauhelihasta tehty purilaispihvi, kuten sitä edellisellä kerralla, mutta tavallisen einesjauhelihapihvin ja tämän soijapihvin välillä eroa ei kyllä huomaaa. Lisäksi laitoin juustoksi Koskenlaskijaa, ja paistoin väliin jälleen muutaman sipulirenkaan. Tuore tomaatti myös raikastaa muuten raskasta ruokaa.

Kastikkeina molemmissa on ollut kaikessa yksinkertaisuudessaan perusmajoneesi, ketsuppi, sinappi ja tietysti sriracha, joka kuuluu keittiöni perusvalikoimaan. Viime kesänä Chilifesteiltä ostamani Poppamiehen Savuinen viskikastike, sekä aiemmin ostamani Jalosavu ovat molemmat päässeet loppumaan. Jotain oleellista jäi siis puuttumaan, savuaromi kun sopii nimittäin kasvishampurilaisiin aivan käsittämättömän hyvin!


2 kommenttia:

 1. Minulla on tapana laittaa suoraan googleen kiinnostavat asiat/ne jutut joiden kohdalla minulla on aukko sivistyksessä, tällä kertaa se oli tuo sriracha-kastike. Sinun blogissasi se on vain todella hankaloitettua: Hiiren oikeaa nappia kun painaa niin tulee vain teksti "kopiointi kielletty", joten suoraan googletus ei onnistukaan. Ärsyttävää! Onko mitään mahdollisuutta että poistaisit ko toiminnon? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kieltämättä vähän harmillinen ominaisuus, koska vaikuttaa niin kokonaisvaltaisesti blogin käyttöön, mutta täysin harkittu kuitenkin.

   Käytän skriptaa siksi, että kuvia ei pysty tallentamaan, mutta ainakaan vielä en ole löytänyt muuta keinoa estää pelkkä kuvien kopiointi.

   Tekstin kopiointi kuitenkin onnistuu (ainakin itselläni) maalaamalla haluttu teksti oikealla napilla ja valitsemalla näppikseltä ctrl+c. Skriptaa ei ole ainakaan näillä näkymin tarkoitus ottaa pois :/

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.