keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kohti korkeuksia

Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää Sokos Hotelsia tästä mahdollisuudesta, sain nimittäin tilaisuuden tutustua Tampereen uusimpaan ja upeimpaan hotelliin, Solo Sokos Hotel Torniin viime viikonloppuna oikein kunnolla.

Ehdin jo kirjoittaa hotellin lounaasta ja Moro Sky Barista erillisen jutun reilu kuukausi takaperin, paikan auettua, mutta muissa tiloissa en juurikaan ollut ehtinyt piipahtaa, saati yöpyä täällä. Nyt sain vieläpä oikein henkilökohtaisen hotelliesittelyn, ja sitä myöten kunnon tuntuman tähän kerrassaan huikeaan rakennukseen ja sen tiloihin. Materiaalia ja kerrottavaa kertyikin niin runsaasti, että katsoin järkeväksi hieman jäsennellä niitä useampaan postaukseen.

Koska suurin osa katutasossa sijaitsevista oleskelualueista, mukaanlukien ravintolat ja kokoustilat on rakennettu vanhaan veturitalliin, näkyy rautatieläishistoria monessa paikassa ympäri hotellia. Heti pääovesta tuulikaappiin astuessa Jorma Dahlströmin höyryjuna-aiheinen metalliveistos, joka on samalla valo- ja ääni-installaatio, toivottaa asiakkaat tervetulleiksi. Muita kantavia teemoja ovat tietenkin tamperelaisuus, kaupungin silhuettiin törmää niin huoneissa kuin yleisissäkin tiloissa, seinillä ja lattioilla. Mutta vielä on yksi iso teema, ja se on Feeniks -lintu. Aikaisessa vaiheessa hotellin työnimenä olikin Feeniks, ja vaikka se ei lopulliseksi päätynytkään, jäi nimi elämään ennen kaikkea sisustuksessa. Mustana ratapihalla vanhojen punatiilisten veturihallien keskeltä kohti korkeuksia nouseva torni onkin kuin vanhojen tallien tuhkasta noussut lintu. Itse pidin erityisesti juuri hotellin yhtenäistä graafista ilmettä ehkä kaikkein mieluisimpana. Nämä edellä mainitut teemat kun jatkuvat myös julkisista tiloista huoneissa oleviin maalauksiin ja tekstiileihin saakka. Feeniks on muuten tulossa respan taakse ulos myös samaisen Dahlströmin muotoilemana veistoksena ensi vuoden puolella.

Sisustuksen lisäksi niin hotellin kaikissa asuinkerroksissa, kuin huoneissa sisälläkin on esillä taidetta, ja koko hotelli onkin samalla kertaa suuri taidegalleria. Projekti Torni Galleria on toteutettu yhteistyönä Tampereen Taiteilijaseura ry:n kanssa, ja esillä on yli 320 työtä 22 eri pirkanmaalaiselta taiteilijalta. Yhdessä kerroksessa oleva taide on aina saman taiteilijan käsialaa, ja kaikki taide on halutessaan ostettavissa myös mukaan.

Tuulikaapista sisään päästyä eteen aukeaa hotellin modernein alue, aula. Vasemmalle jäävät Paja Bar sekä ravintola Grill It! Hissien jälkeen pääsee portaita pitkin maan alle kuntosalille ja saunaosastolle.Meille oli annettu huone 20. kerroksesta, joten maisemat olivat takuulla huikeat. Kerroksissa 2-16 on tavallisia Solo Twin ja Solo King -huoneita. 17. kerros on varattu Visio Klubille ja toimistotiloille, joista kerron myöhemmin lisää. Kerroksista 18-23 löytyy sitten samanlaisia huoneita kuin alempaakin, sillä erotuksella, että niitä kutsutaan Solo Up Twin ja Solo Up King nimillä, johtuen korkeammasta asuinkerroksesta. Näissä kerroksissa huonehintakin on hieman korkeampi, mutta kuulemani mukaan lisähintaa tulee vain 25€. Mielestäni se ei ole kuitenkaan kovin paljoa, ja tällöin pystyy varmistamaan, että saa huoneen vähintään 18. kerroksesta. 24. kerros on pyhitetty sviiteille, ja siellä sijaitsevat 48 neliön Junior Suitet sekä kruununjalokivi, 62 neliön saunallinen Ultimate Solo. Kaiken kaikkiaanhan hotellissa on 25 kerrosta, joista ylimmässä sijaitsee tuo edellä mainittu Moro Sky Bar.

Sen lisäksi, että huoneet ovat todella tyylikkäitä ja tilavia, sijaitsevat King -huoneet tornin kulmissa, joten niissä on kaikissa kaksi ikkunaa, ja maisemat kahteen ilmansuuntaan. Toki näissä huoneissa oli vielä erona tavalliseen mm. king-size sänky ja Cupsolo -kahvinkeitin. Kaikissa huoneissa näkyy vahvasti design erilaisin yksityiskohdin, ja niissä on mm. Harri Koskisen suunnittelemat K-tuolit. Osassa huoneista on lisäksi kylpyamme, osassa erillinen suihku ja wc. Omassa huoneessamme oli uudenlainen erillinen käsienpesu- ja kauneudenhoitopiste jo huoneen eteisessä, edellisistä erillään. Kylpyamme on nykypäivänä todellista luksusta!

Hienon graafisen ilmeen lisäksi pidin yleensäkin hotellin värimaailmasta. Harmaata oli monin paikoin paljon näkyvissä, joka ilmeni seinien lisäksi esimerkiksi siten, että huoneiden kattoihin oli jätetty näkyviin betonia. Ja kun seinät ovat harmaat, itse pidin eräästä pienestä yksityiskohdasta, ikkunan pokista. Ne oli jätetty puunvärisiksi, ja toivat mukavasti lämmintä kontrastia muuten tummansävyisessä sisustuksessa.

Tämän kokemuksen perusteella Tornia voi vilpittömästi suositella kenelle tahansa, joka matkustaa Tampereelle, tai joka haluaa arkeen luksusta majoittumalla kotikaupunkiinsa ja astelemalla aamulla valmiiseen aamiaispöytään. Ei tämän tasoista hotellia taida Suomesta toista löytyä, lähimmät vertailukohdat näin moderneista ja hienoista majoitusliikkeistä löytyy Suomenlahden eteläpuolelta Tallinnasta.
3 kommenttia:

 1. Kävin itse hotellilla juuri pyörähtämässä ja sisältä rakennus oli mielestäni hirveä... Ainakin ne seinille pistetyt matot oli aivan järkyttävät! Hyvin toteutettuna "vähän kaikkea sekaisin" sisustus toimii, mutta tosiaan sen voi tehdä hyvin tai sitten Moro Sky Baristi. Feeniks-patsas ei sopinut mielestäni juna-teeman kanssa oikein mitenkään. Onneksi eivät sentään nimennyt hotellia niin kornisti ja lapsellisesti. Parhaat naurut sain kuitenkin siitä, että tämän tasoisen hotellin huoneiden seinällä olevissa kartoissa oli ilmiselvä kirjoitusvirhe. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan makuasioita. En nyt väitä, että noi kyseiset jutut on superhienoja, mutta eipä täältä hienompiakaan hotelleja löydy :) Ja huone oli kyllä todella luksusta.

   Poista
 2. Juu, kyllä täällä juuri nyt majaillessa pistää silmään tämä tyylien yhteensopimattomuus. Niinkuin oltaisi lähdetty hakemaan jotain super-coolia, mutta tyylisilmän puuttuessa ne eivät kertakaikkiaan soi yhteen. Uskon että design on vanhaa jo aika pian. Rohkeudesta ei voi syyttää, mutta suunnittelussa näkyy tyylitajuttomuus. Valitettavasti. Varsin 25. kerroksen Barin kalusteiden sekä valaisimien sekamelska.

  VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.