sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kuuluuko, kuuntelen

Kopioin tämän postauksen idean Mäntysaaren Jussin Also Sprach Jussi -blogista, josta ensi kertaa luin tälläisestä Spotifyn tilasto-ominaisuudesta. Otsikko taas on syyhkitty Samae Koskisen samannimisestä levystä, eikä tällä postauksella ole hänen musiikkiinsa mitään muuta kytköstä.

Oli hauska tarkistaa omia kuuntelutilastojaan, mutta tulokset olivat samaan aikaan myös melko yllättäviäkin. En esimerkiksi kuvitellut lainkaan, että olen todella kuunnellut Basement Jaxxin kesällä ilmestynyttä 'Juntoa' todella niin paljon, että sekä bändi että levy ovat päätyneet ykkössijalle. Sen sijaan ei liene yllättävää, että kolme eniten kuuntelemaani genreä ovat jollakin tavalla tekemisissä elektronisen musiikin kanssa, osa ihan suoranaisestikin. Toisaalta tässä viikon mittaan Jussin blogipostauksen kommenttiosiossa on tämän tilaston luotettavuutta ehditty jo ruotia, ja epäilyksiä on herännyt muillakin kuin vain mulla.

Mutta siis jos tähän voi luottaa, niin toissaviikonloppuun mennessä olen kuunnellut musiikkia Spotifyn kautta yhteensä n. 655 tuntia. Toisaalta olisin voinut kuvitella määrän olevan suurempikin, no vielähän se ehtii kasvaa. My Year in Music -palvelun kautta pystyy näkemään perusgraafien lisäksi myös erilaista nippelitietoa, kuten paljonko vuodenaikojen vaihtelu on vaikuttanut musiikin kuluttamiseeni, kuinka paljon sitä kuuntelen mobiilissä ja kuinka paljon tietokoneella, mistä maista kuuntelemani artistit keskimääräisesti ovat ja minä viikonpäivänä olen kuunnellut niitä eniten.

Omia tilastojaan pääsee tarkistelemaan täältä!
2 kommenttia:

  1. Hei jes, siistiä että tämä on täällä taas! :-) tai en tiedä oliko tästä viime vuonna mitään tämmöistä hienoa grafiikkaa mutta tilastot sai ja se on kyllä jänskää se. Hihii, pitääs mennä kurkkaan omat tiedot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! Mä alan koko ajan taipuun enemmän ja enemmän sille kannalle, että tää ei oo laskenu tosin kaikkea käyttöä.

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.