lauantai 20. joulukuuta 2014

Kohvik Must Puudel

Viime sunnuntaina lähdettiin huoneenluovutuksen jälkeen joulutorille vanhaan kaupunkiin. Samanlaista krääsää sielläkin oli tarjolla, kuin Tampereella, eipä siis hirveästi mitään näkemistä. Ja kun lunta ei eteläisessä naapurissakaan ollut yhtään, oli tunnelma tihkusateisen harmaassa säässä melko kolkko.

Niinpä suunnattiin Must Puudeliin, paikkaan, jonka ohi olin useasti kävellyt, mutta josta en vielä joitakin kuukausia sitten kuitenkaan tiennyt, mitä se sisäänsä kätkee. Kahvila sijaitsee aivan vanhan kaupungin muurin viereisessä talossa osoitteessa Müürivahe 20. Nimestä voi aika helposti päätellä, mitä kahvilan nimi tarkoittaa - siinä missä Pudel on pullo, on tämä musta puudeli.

Kahvilan etuosa on kapea ja nopeasti katsottuna paikka vaikuttaakin todella pieneltä, mutta tässä onkin sen salaisuus! Tiskin ohi mentäessä huoneita avautuu eteen lisää, ja jokainen niistä on sisustettu tyylikkään retrohenkisesti. Tämä on hieman kuin Tampereen Oopsy Daisy, mutta paljon suurempana ja seinillä on enemmän kuitenkin nykydesignia. Huoneita on kuitenkin useita, ja kaikki huonekalut ovat vanhoja, sekä huhun mukaan ilmeisesti myytävänä. 70-luku on täälläkin vahvasti läsnä.

Täältä saa niin kahvilatuotteita kuin ruokiakin, mutta me olimme syöneet tietysti vasta hotelliaamiaisen, joten tyydyimme maistelemaan teetä ja erilaisia erikoiskahveja. Kahvin hinnathan eivät Tallinnassa ole mitenkään erityisen kilpailukykyiset Suomeen verrattuna, ja oma jääkahvinikin maksoi 3 euroa. Oikein hyvä se kuitenkin oli, verrattuna hotellin suurkeittiön suodatinmyrkkyyn :) Must Puudel on niin viihtyisä paikka, että tänne kannattaa tulla ajan kanssa ja pitkän kaavan mukaan, ottaa vaikka jotain pelattavaa mukaan. Sijaintikin on vielä niin loistava, koska muurilta on kivenheitto kaikkiin ydinkeskustan palveluihin ja ostosparatiiseihin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.