keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Indiemode kiittää ja kuittaa

Olen kypsytellyt tätä asiaa jo pidemmän aikaa, ja sen lisäksi, että tämä vuosi oli raskas, niin myös sinänsä käänteentekevä blogiharrastukseni kanssa, että ensimmäistä kertaa alkoi tulla toistuvasti ajatuksia lopettamisesta. Jotakin on siis peruuttamattomasti muuttunut, koska vaikka kirjoitin kiinnostavista asioista, yhä useammin koin kirjoittamisen kuitenkin työlääksi, kuin mielekkääksi. Asiaan tietysti vaikuttavat monet eri asiat, myös yksityiselämäni, johon olen blogia kirjoittamalla tuonut sisältöä paremman puutteessa.

En koskaan ajatellut tekeväni tätä muusta syystä, kuin hauskana harrastuksena, mutta harrastus on muuttunut turhan määritteleväksi. Jos ennen kirjoitin siltä pohjalta, kun menin ulos syömään, ehti tilanne muuttua lopulta siihen, että lähdin syömään kirjoittaakseni. Koko homma kääntyi siis päälaelleen, koska mulla ei ole ollut muutakaan tekemistä. Toisaalta kameran kantaminen mukana joka paikkaan alkoi tuntua sekin työläältä. En edes muista, milloin olen käynyt syömässä ilman takaraivossa raksuttavaa velvoitetta kirjoittaa siitä. Haluaisin nauttia ihan vain ruuasta, mitä toki olen tehnyt tähänkin saakka, mutta ilman blogipainetta.

Itsenäisenä bloggarinahan mulla ei sinänsä ole ollut minkäänlaisia velvoitteita julkaisutahtiin, mutta kuten tiedätte, olen siitä huolimatta kirjoitellut melko aktiivisesti. Myös sen takia blogin pitäminen on alkanut käydä raskaaksi, sillä kasvaneen lukijamäärän (kyllä, teitä on nyt enemmän kuin koskaan blogin historiassa) vuoksi olen kokenut velvollisuudekseni kirjoittaa ahkerasti. Kuitenkin samasta syystä, että olen pysynyt itsenäisenä parista kosiskelusta huolimatta, minulla ei ole ollut juurikaan samanlaisia etuisuuksia muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, mitä järjestäytyneillä bloggareilla.

Toinen asia, mikä sai mut tekemään tämän päätöksen, on se, että tiedän osan teistä lukevan juttuja mielellään, mutta siitä huolimatta tästä on tullut melkoista monologia. Kommentointi ei ole oikeastaan koskaan blogin historian aikana ollut toivomallani tasolla, vaikka lukukerrat todistavat juttujeni olevan hyvinkin luettuja. Pidän ylipäänsä sosiaalisesta mediasta sen vuoksi, että täällä on mahdollisuus vuorovaikutteiseen kommunikointiin. Kaipaan keskustelua ja olen toivonut sitä herättävänikin, haluan keskustella lukijoideni kanssa ja kiitos kuuluukin kaikille näiden vuosien ajan postauksia kommentoineille, juuri te olette tehneet tästä mielekästä.

Ennemmin olin toki kirjoittanut jo kahta muuta blogia, musiikista ja resepteistä, joten aivan noviisi en ollut aloittaessani tätä. Mutta reilu kolme vuotta on kuitenkin jotain sekin, ja niinpä muistojen vuoksi linkitän sekä joitakin eniten luettuja postauksia, mutta myös itselleni mieluisimpia hetkiä blogin parissa.

Ylivoimaisesti eniten lukukertoja on saanut puolentoistavuoden takaiset vinkkini Budapestin matkaajille, toivottavasti mahdollisimman moni on myös saanut siitä varteenotettavia vihjeitä (koska Budapest vain on niin helmi)! Kärkeen mahtuvat myös mm. Tampereen kissakahvilasta, Sitko Pizza&Barista, Café Pispalasta ja Lapinniemen Ansarista tekemäni postaukset. Itse olen kyllä tykännyt myös kirjoittaa keikka- ja matkaraportteja, ja erityisesti Budapest ja Flow ovat olleet niitä ehdottoman mielekkäitä aiheita. Tänä vuonna kirjoitin peräti 11 erillistä postausta Budapestin reissulta, ja Kölnistäkin neljä. Parhaat postaukseni Flow'sta ovat vuosilta 2013 ja 2014 - ai hitto miten rakastan matkailua, ja odotan jo seuraavaa kesää tietysti sen että Flow'nkin takia.

Ja kuten tuosta voi nähdä, tilastollisesti blogini mielenkiintoisinta antia teille arvon lukijat, ovat juurikin olleet ravintola- ja matkajutut, mutta ne eivät ikävä kyllä anna itselleni samanlaista poltetta tehdä tätä juttua, kuin aiemmin. Itse musiikin suurkuluttajana nautin kaikkein eniten musiikki- ja elokuvapostausten tekemisestä. Niinpä haluankin hypätä ihan siihen tavalliseen ja rennompaan elämään, jossa voin vapaasti tehdä asioita ilman kameraa ja ajatusta, että mitä kirjoittaisin milloinkin.

Tämä blogi jää ainakin toistaiseksi vielä näkyviin, ainoastaan Facebook -sivu poistuu. Näin ollen siis kommentointi blogin puolella jää auki ja niistä tulee mulle sähköpostimuistutuksia, joten enköhän vastailekin tarpeen niin vaatiessa. Tietysti myös Instagram -tilini jatkaa elämäänsä sekä omana itsenään, että tuossa tämän sivun laidassa. Ja voihan olla, että joskus vielä palaan takaisin joko tänne, tai aloitan kokonaan puhtaalta pöydältä toisaalla. En kuitenkaan halua antaa tyhjiä lupauksia, koska juuri nyt ei tunnu, että edes määrittelemättömän mittainen tauko veisi pois niitä ajatuksia, jotka ovat tässä kehittyneet reilun puolen vuoden aikana. Aika aikaansa kutakin, ja ehkä nähdään joskus jossakin muissa ympyröissä.

Oikein hyvää vuotta 2015 kaikille!


30 kommenttia:

 1. Kiitos huipusta blogista! -Reetta

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia myös :) Ei ole tullut juurikaan kommentoitua, vaikka aktiivisesti olenkin blogiasi lueskellut. Toivotaan, että joskus palailet vielä kirjoittelemaan.

  VastaaPoista
 3. Harmi että lopettelet, blogiasi oli kiva lukea! Oikein hyvää vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Itse toivon, että tämä vuosi toisi niitä elämälle tärkeitä asioita eteen. Mitä se sitten kullekin merkitsee :)

   Poista
 4. Ihanaa vuotta 2015 ja kaikkea mukavaa elämääsi. Joskus on vaan helpompi unohtaa kamera ja kirjoittaminen, ja keskittyä hetkeen ja hienoista asioista nauttimiseen. Kiitos näistä blogivuosista, ja ehkä törmäillään joskus tulevaisuudessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, toivottavasti tämä vuosi on mullekin yhtä armollinen, kuin viime vuosi sulle.

   Poista
 5. Kiitokset mukavasta blogista! Olen seurannut lähinnä ruokapostauksiasi, ja usein uusien ravintoloiden olemassaolon olen havainnut usein juuri sinun blogisi kautta. Onko sinulla tietoa, kirjoittaakohan joku muu Tampereen ravintoloista, nyt kun niistä ei enää sinun kauttasi saa tietoa? Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että näissä asioissa on tullut onnistuttua.

   Sellaisia tamperelaisia blogeja ei kovin montaa tuu mieleen, jotka ihan ihan samantyyppisistä ravintoloista kirjoittaisivat kuin mä, mutta paras lienee Sivumaku. Mutta jonkin verran niitä vähän enemmän mun tyyppisiä paikkoja varmasti löytyy Idalta ja Mansen muijista.

   http://blogit.mtv.fi/sivumaku
   http://ida365.fi
   http://www.lily.fi/blogit/mansen-muijat

   Poista
 6. Kiitos Joonas blogistasi :) Parisen vuotta varmaan olen tätä seurannut blogilistan kautta. Laiska olen kommentoimaan, kun on niin paljon blogeja seurattavana. Ymmärrän täysin, että sinua harmittaa kommenttien vähyys blokkailussa. Itselläni oli joskus vuosia sitten omaan harrastukseeni liittyvä blogi ja lopetin sen pitämisen, koska koin sen raskaaksi ja tietynlaiseksi velvollisuudeksi, vaikkei kukaan postauksia (kai) odottanutkaan. Loin itse omat paineeni. Mut kommentit on kuitenkin yksi tärkeimmistä motivaattoreista blokkailussa, koska sieltä se palaute tulee hyvässä ja pahassa.

  Mukavaa jatkoa ja kaikkea hyvää sulle :)

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitähän tässä kyse on. Jos olisin postaillut vaikkapa pari kertaa kuussa, tuskin olisin sillä tavalla kovin montaa lukijaa tavoittanut, saati saanut heräteltyä keskustelua.

   Poista
  2. Niinpä. Ja se todellakin turhauttaa, kun kommentteja ei tulekaan tai kukaan ei tavallaan tartukaan siihen koukkuun, jonka olisi tarkoitus herättää keskustelua/mielipiteitä.

   Mä jätän sun blogin kuitenkin tonne blogilistalle, jos vaikka joskus jatkat/aloitat uutta blogia :) Mutta ei paineita ;)

   Kati

   Poista
  3. Pitää silti sen verran sanoa, että ei tää silti nyt pelkästään ihan siitä vaan johtunut. Semmoisessa pisteessä vain kaikki asiat, että nyt on pakko vetää henkeä.

   Poista
 7. Kiitos minunkin puolestani laadukkaasta blogista. Monta hyvää vinkki vitosta olen täältä bongaillu.
  - Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku, kiva kuulla että vinkit tulleet käyttöön!

   Poista
 8. Äää unohdin kiittää kun viimeksi kävin! Nyt siis heitän kiitokset sinne kivasta blogista, kaikkea hyvää jatkoon ja etenkin niin hulppean upeaa vuotta 2015, että se potkii edellistä persuksiin! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle :) Mä taisin sua kovasti yrittää jossain vaiheessa rohkasta, mut taidat tietää tän tunteen paremmin kun mä.

   Poista
 9. Kiitos blogistasi ja lykkyä pyttyy tulevalle vuodelle!

  Blogiasi on ollut mukava lukea ja näin miespuolisena arvostan kasuaalia suhtautumistasi arvostelemiisi ravintoloihin. Vaikka en ole aina ollutkaan samaa mieltä kanssasi, on niitä silti ollut mukava peilata omiin kokemuksiin.

  -33230

  VastaaPoista
 10. Ehkä asiaa on auttanut se, että en oo ruokakriitikko :) Oon kuitenkin kirjoittanut omasta näkökulmasta ja rahapussista tätä blogia, ei ole ollut tarvetta mielistellä, kun ei ole ollut toimeksiantoja.

  VastaaPoista
 11. Kiitos hurjasti blogistasi! Tasaisesti tuli käytyä katsomassa, mitä uutta tekstiä on tullut ja pidän kovasti kirjoitustyylistäsi! Tuo edellinen kommentti kasuaalista suhtautumisesta on muuten totta ja se on yksi mikä itseä viehättää. Kiitos siis vielä ja oikein hyvää tätä vuotta ja jatkoa!! Nauti elämästä, all day every day! :)

  Noora

  VastaaPoista
 12. Voih, ja mää niin tykkäsin lueskella ja katsella tätä blogia, fiilistellä Tamperetta :) Mutta ymmärrän tuskasi, hauska ei ole enää hauskaa jos se tuntuu velvollisuudelta ja pakkopullalta. Kuitenkin, kiitos ja tsemiä jatkoon, toivottavasti elämä tuo tullessaan sen mitä kaipaat :>

  Ps. Mikäli jossain vaiheessa päätät aloittaa kokonaan uuden blogin, käyhän vinkkaamassa mullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin tehdään! Mutta vaikka paljon sisältöä elämästä lähtikin blogin kirjoittamisen myötä, niin on se kyllä jonkin verran rentouttanutkin, oon vaan hengaillu enemmän kotona :)

   Poista
  2. Niin kyllä välillä pitää saada vain olla :)
   Ikävä jää!!

   Poista
  3. Apua :) No jos oot taas tulossa tänne suuntaan, eikä vanhoista kirjotuksista löydy tarpeeks hyviä vinkkejä, niin sähköpostia saa laittaa ja yritän keksiä hyviä raflavinkkejä!

   Poista
  4. Tossa vasta about kuukaus takaperin kirjottelin pitkät tovit ja annoin privaattivinkkejä Budapestiin yhdelle entiselle lukijalle :)

   Poista
 13. Äh, meikää harmittaa edelleen, että lopetit. Palaan tänne yhä säännöllisesti ravintola- ja reissuvinkkejä lukemaan, esim. just Kölnissä käyneenä sain sun postauksista hyviä tärppejä. Kiitos blogistasi ja kivaa kevättä! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todella kiva kuulla, että vinkit edelleen on käyttökelpoisia! Ja (kävin vilkasemassa blogiasi) ootpa todella kivoja kuvia saanu sieltä napattua, juuri sellaisia, mitkä hivelee omaa silmää.

   Kieltämättä itseäkin vähän harmittaa, kun oon jo nähnyt ja kokenut esim. täällä päin Tallinnaakin kahdesti tämän vuoden puolella, ja olisi ollut uutta kirjoitettavaa, mutta päätös on ainakin vielä toistaiseksi pitänyt...

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.