maanantai 1. joulukuuta 2014

Etana, etana, näytä sarves

Ja kun en kerran Kaksiosta saa tarpeekseni... :)

Mulla on ollut jo pitkään tarkoitus käydä 2h+k:n ravintolapuolella syömässä, ja kirjoittaa aiheesta, sillä valehtelematta oli ehtinyt vierähtää turhan kauan edellisestä kerrasta. Aiemmin siellä tuli käytyä monta kertaa vuosittain syömässä juuri näitä Suomen parhaita etanoita. Siitä on kuitenkin aikaa niin kauan, että tätä blogiakaan ei ole tainnut vielä olla siinä vaiheessa olemassa. En ainakaan niille ole omaa kirjoitusta pyhittänyt.

Viime viikolla siis menin vihreän oven lisäksi sisälle myös punaisesta ovista, keittiön puolelle nautiskelemaan Valkosipuli, yrtti, pesto ja parmesan -etanoilla. Hienoimpia juttuja Kaksiossa ovat juuri erilaiset makuvaihtoehdot, joilla etanansa voi tilata. Kun yleensä ravintoloissa joutuu tyytymään vain sinihomejuustoversioon, saa täällä lisäksi etanoihinsa mausteeksi joko valkosipuli-pekonin, pekoni-pecorinon, aurinkokuivatun tomaatin, basilikan ja parmesanin tai savuporo-valkosipulin. Ja toki listalta myös ne perinteisemmät Aurajuusto-valkosipulietanat löytyvät, mutta omaan makuuni ovat parhaiten aina olleet juurikin nuo parmesan ja pesto, valkosipulin kanssa.

Otin itse ainoaksi varsinaiseksi ruuaksi pelkästään suuremman 12 etanan pannun, joka kaiken muun hyvän lisäksi maksaa vain alle 16 euroa. Annoksen mukana tulee lisäksi talon leipää ja tapenadea, mutta itse otin vielä lisukkeeksi hiukan turhaankin ehkä valkosipulileivät ja oliivit. Nuo leivät kyllä veivät kielen mennessään, mutta aterian jälkeen tuntui olo kyllä turhankin tukevalta. Jos tätä etanapannua nyt vertaa esimerkiksi August von Trappessa jakamaamme etanapannuun, jonka silloin valitsimmme ilman gorgonzolaa, on eroa näissäkin kuin yöllä ja päivällä. Etanat tietysti maistuvat nimenomaan mausteiden ja juuston ansiosta niin hyvältä, mutta edellisessä paikassa myös hinta on korkeampi, enkä löydä sille enää mitään perusteita.

Näin vuosien tauon jälkeen on ollut hieno havahtua siihen, että perinteinen 2h+k on pitänyt pintansa laadukkaana ravintolana, jopa torstai-iltanakin se oli täyteen varattu. Lisäksi, kuten vasta edellisessä postauksessa totesin, on uusi baarin puoli vahvistanut tämän ravintolan asemaa entisestään. Ja kun molemmat ovat vielä näin viihtyisiä paikkoja, tekisi melkein mieli sanoa, että tällä hetkellä kaupungin parhaat ruuat saa Kaksiosta. Se, millaista ruokaa sitten kukin haluaa, vaikuttaa siihen, kumman värisen oven avaa.
2 kommenttia:

  1. Käytiin sunnuntaina näiden sun postausten innoittamana testaamassa Kaksion baaripuolen ruoat ja oli kyllä huikeen hyviä. Vegeburgeri hyppäs ehdottomasti kaupungin parhaimmiston joukkoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, mainio kuulla tällästä palautetta! Just tämmösen takia on kiva kirjottaa ravintoloista, jos saa jonkun muunkin innostumaan. Sitä vegeburgeria mä en ookaan ite vielä testannu, kaveri söi sellasen kyllä silloin, kun mä söin talon burgerin.

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.