lauantai 20. heinäkuuta 2013

Veturimuseossa

Everybody's doin' a brand new dance now
C'mon baby do the loco-motion
I know you'll get to like it
If you give it a chance now
C'mon baby do the loco-motion
Perjantaipäivä vierähti kokonaan tosiaan Akaassa, eikä meillä ollut toisen kaverini kanssa mitään tietoa, millaisia yllätyksiä kolmas ystävämme oli meille järjestänytkään kunnes pääsimme perille.

Toijalan asemalle saavuttuamme hypättiin autoon ja kurvattiin radan toiselle puolelle, ihan aseman kohdille tosin, Veturimuseoon. En suoraan sanottuna tiennyt, että Akaassa tuollainen edes on, vaikka monta kertaa on Toijalan ohi tullut mentyä junalla, ja onpa perilläkin tullut vietettyä samalla porukalla viimeksi viime syksynä edellistä mukavaa päivää.

Museo sijaitsee siis vanhoissa veturitalleissa, radan toisella puolella rautatieasemaa. Museoon kulku tapahtuu vanhan junanvaunun läpi, jossa voi aistia miltä matkustaminen junassa aiemmin tuntui. Vetureita ja oheismateriaalia museossa oli yllättävänkin runsaasti, vaikka museo näytti ulkoa päin pieneltä. Vetureiden ja vaunujen lisäksi hauskinta olivat erilaiset vanhat mainokset ja varoitustaulut, joita museoon oli talletettu runsaasti. Museossa meillä ainakin oli hauskaa, eikä museovisiittien tarvitsekaan olla liian tiukkapipoisia. Tosin tällä porukalla pipo ei kyllä koskaan kiristäkään ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.