maanantai 1. heinäkuuta 2013

Tampereen uusin kahvilatulokas

Kävin viikonloppuna myös katsastamassa Tampereen uusimman kahvilan, nimittäin Pyymäen Oman Tuomiokirkonkadulla. Kuten nimikin jo viittaa, kyseessä on sastamalalaisen Pyymäen Leipomon aluevaltaus paikallisessa kahvilaskenessä. Pyymäen leipomo siis on se sama firma, joka valmistaa Sokoksen Delin taivaalliset kaurasämpylät.

Olen pari kertaa kävellyt kahvilan ohi, mutta en ensin noteerannut paikkaa mitenkään isosti. Vasta kun luin muutama viikko sitten siitä jutun Aamulehdestä, kiinnostuin paikasta toden teolla. Vielä tämänkin jälkeen asia jäi kuitenkin muhimaan, mutta onneksi vihdoin ehdin paikan testaamaan.

Ulkoapäin kahvila ei sisäterassia lukuunottamatta näytä kovin puoleensa vetävältä, mutta vika ei ole itse kahvilan, vaan todella tylsän näköisen liikerakennuksen jossa se sijaitsee. Terassi sinällään olisi loistava tapa viettää päivää rupattelun ja kahvittelun parissa. Tällä kertaa se oli kuitenkin täynnä, joten tuli istuttua sisätiloissa. Talviaikaan terassi muodostaa kotoisan jatkeen sisätilalle ikkunoiden ollessa kiinni.

Ensimmäinen fiilis sisään kävellessä oli "wau!", nimittäin sisustus oli todella viehättävä, ehkä hiukan romanttinenkin, mutta ennen kaikkea erittäin valkoinen. Tiedän varsinkin erään Katin, joka lämpenee näin valkoiselle sisustukselle ;) ...she Just Like White!

Sisällä edessä notkuvat ensimmäisenä leipäkorit täynnä herkullisen näköisiä erilaisia tuoreita sämpylöitä ja vuokaleipiä. Sitten vielä herkullisemman näköinen makeiden leivonnaisten vitriini ja vielä viimeisenä suolaisten leivonnaisten valikoima. Pyymäen Omassa vaihtoehtoja löytyy joka lähtöön, silläpä paikan terassilla voisikin viettää useamman kesäisen tunnin, aloittaen vaikkapa smoothiella ja äärimmäisen herkullisella katkarapuleivällä. Olenhan usein maininnut rakastavani katkarapuleipiä. Jälkiruuaksi kelpaisi erikoiskahvi ja mikä tahansa noin upeista kakkupaloista. Lauantaina valitsin mango-moussekakun joka vei kielen mennessään, varmasti muutkin leivonnaiset ovat yhtä taivaallisia.

Erityismaininta Pyymäen Omalle täytyy antaa erittäin sopusuhtaisista kahvilahinnoista. Monesti kun tälläisissä paikoissa hinnat ovat päätähuimaavat, maksoi oma kakkupalani suodatinkahvin kanssa vain reilun viisi euroa. Esimerkiksi Sokoksella siihen hintaan ei saa edes pelkkää kakunpalaa. Vahva suositus tälle paikalle, ja mikä parasta, se on iltaisin auki yhdeksään. Näitä kahviloita, jotka eivät mene kiinni jo kuudelta, on Tampereella vain kourallinen. Pyymäeltä jatkettiin matkaa korttelin toiselle puolelle Café Europaan pelailemaan. Tänä kesänä Ravintola.fi paikoissa on kanta-asiakastarjouksena uusi Hartwallin Original Long Drink Vodka Lime, joka maistui lomalaiselle ihanan raikkaalta.


2 kommenttia:

  1. herkut noissa tiskeissä on kyl vähän liiankin hyvän näkösiä :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläPÄ! Pakko käydä syömässä muitakin ;)

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.