torstai 30. toukokuuta 2013

Shawarman saloissa

Kotona ei oo paljon iltaisin ehtiny olla, puuhaa on ollut hirmuisesti - big tings a gwaan ja silleen. Kaiken lisäksi ilmat on vain jatkuneet niin mahtavina, että ei voi kuin ihmetellä, jos ne ei pikkuhiljaa huonone :) Sen verran mussa pessimistiä on, että ei kai tällänen voi jatkua koko kesää, eihän?





Kesällä mulla kuluu ihan hirveitä määriä jäätelöä. Vasta sunnuntaina meni purkillinen Ben & Jerry'sin uutuusjäätelöä Karamel Sutraa ja Kismet-jäätelö tuli testattua eilen. Olin jo aiemmin katsellut sitä jäätelöaltaassa, mutta Kismet-fanina en kuitenkaan ollut viitsinyt sitä ostaa pettymyksen pelossa. Luin kuitenkin arvostelun aiemmin Aurinkosadetanssia -blogissa, joka rohkaisi muakin kokeilemaan. Ihan hyvää se oli, mutta ei se kyllä silti mun mielestäni hirveästi Kismet-patukalta maistunut. Kannattaa ennemmin ostaa pari Kismet-patukkaa ja suklaajäätelöä, ja tehdä isot annokset niistä itse. Kyllä suklaapatukkajäätelöistä edelleen Mars ja Snickers ovat ylivoimaisia, etenkin Xtra-koossa.

Eilen kävin myös vihdoinkin testaamassa Satamakadulle entisen Vegemestan tiloihin tulleen Shawarma Jahalan. Paikkaa on suitsutettu useissa yhteyksissä, sillä se eroaa Tampereen pizza- ja kebabtarjonnasta edukseen tarjoamalla listalta muitakin ruokia, pääasiassa arabialaisesta keittiöstä. Tarkoitus on ollut pistäytyä jo pitkän aikaa, mutta en ole vain saanut aikaiseksi.







Erityisesti paikan falafelejä oli hehkutettu, mutta itseäni kiinnosti nimenomaan paikan erikoisuus, eli kebabin tyyppinen, mutta erilaisilla mausteilla ja hieman erilaista lihaa oleva shawarma. Ja aivan mielettömän hyvä kokemus se olikin, maistui paremmalta kuin valtaosa syömistäni kebabeista.

Kaikki pitaleipäannokset olivat tarjouksessa, joten otettiin myös niitä falafelejä. En ole kovinkaan kokenut falafelin syöjä, mutta nekin menivät kyllä kertaheitolla kärkeen kaikista aiemmin maistamistani. Siitä huolimatta shawarmani oli kuitenkin vielä vähän parempaa, molempia voin kuitenkin suositella vilpittömästi ja tulen menemään tuonne uudelleenkin. Jahalasta saa myös kananlihasta tehtyä shawarmaa. Myös paikan pitaleipä oli todella hyvän makuinen, voisikohan se olla peräti itse tehtyä?

Loppuun vielä asiaankuuluva biisi. Koko albumi löytyy mun vinyylihyllyn lisäksi tietenkin Spotifystä! :)


9 kommenttia:

  1. Mä testasin kans toissaviikolla sen Kismet-jäätelön, enkä kyllä toiste osta. Puhuttiin Tomin kans kyllä ihan samaa, että Mars ja Snickers on suklaapatukkajäätelöin onnistuneimmat :P Nyt rupes tekeen mieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin! :) Eikä ne purkkiversiot oo mitään patukoihin verrattuna.

      Poista
  2. Hööh, harmi ettei Kismet maistunu. Vaikuttiko falafelit alusta asti ite tehdyiltä? En oo vielä hyviä falafeleja onnistunu tästä kaupungista ostaan, haku on päällä :) Jospa tuolla Shawarmassa nappaisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuihan se! Mutta tiedän monta parempaa jäätelöä :) Ja tosiaan tällä falafel-kokemuksella sanoisin että voisi jopa olla itse tehtyjä. Ymmärsin ainakin niin jo etukäteen kun kokkituttu tätä kehuskeli.

      Poista
  3. Mun jäätelösuosikki taitaa tänäKIN kesänä olla Magnumin minttusuklaa. Omnommm.. Kaikesta ei vaan voi saada tarpeekseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ikiaikainen Magnum-suosikki on valkosuklaa. Miksi tyytyä vain yhteen suosikkiin muutenkaan? :P

      Poista
  4. Toi Shawarma on ihan eri luokkaa kun peruskebabit.. Ekstrana tarjoiltiin vielä annokset herkullista keittoa ja se pitäleipä oli itsetehtyä. Tuun käymää vie toisen kerran. Suosittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, samassa lauseessa ei voi "normaalitavarasta" puhua. Mähän kävin tän jälkeen kokeilemassa myös paikan kana-shawarman, mut vaikka se oli ok, ei se silti päässy lihan tasolle.

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.