sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Mies mustissa

Puku tekee miehen, niin sanotaan. Itse en sellaisiin miehiin lukeudu, enkä tunne oloani kovin mukavaksi puku päällä, mutta täytyy kai sellainen olla, kun kerran ei vielä ollut. Nytkin tuli tarpeeseen :)

Olin tosiaan saanut aiemmin kutsun häihin, joita vietettiin Päijät-Hämeen Vesikansassa Blankon keikkakokoonpanon säestämänä. Koska siis en lainkaan viihdy puku päällä, en alkuun halunnut ostaa pukua uutena. Olin lähinnä kierrellyt ensin kirppiksillä ja UFF:issakin, yrittäen löytää sopivaa, mutta tuloksetta. Nettikaupat eivät oikeastaan missään vaiheessa kunnolla tulleet kyseeseen, sillä täydellisesti istuvan puvun hankkiminen sovittamatta olisi melkoinen riski, etenkin näin nopealla aikataululla.

Kävin siis sovittelemassa pukuja ensin Sokoksella, ja sitten vielä Halosella. Sokokselta löytyikin aika täydellinen Turo Tailorin puku, mutta hintalapussa oli yksinkertaisesti vain liian isoja numeroita. Eiväthän puvut koskaan halpoja ole, mutta tällä käyttömäärällä sellaisen hankkiminen kalliilla on niin turhaa. Haloselta onneksi löytyi vähän edullisempi musta takki, mutta housuiksi valikoitui kaikesta huolimatta Turot. Niinpä mä olen nyt mun elämäni ensimmäisen mustan puvun omistaja, tässä iässä. Kaikenmoista.

Ja niinhän siinä kävi, että kolmas MM-kulta jäi haaveeksi, mutta pronssista vielä pelataan tänään. Toivottavasti uusi yritys USA:a vastaan olisi tuloksekkaampi, kuin ensimmäinen kohtaaminen. Sveitsille toivon sensaatiomaisten kisojen ansiosta mestaruutta, onhan kyseessä jo nyt historiallinen sijoitus. Voi tosin olla, että Leijonille on tullut jo pääty vastaan ja motivaatio ei enää riitä mitaliin.

Euroviisujen voitto sen sijaan meni kuin menikin yhdelle suurimmista suosikeistani, ellei suurimmalle. Häät olivat kyllä sen verran mahtavat aina juhlapaikkaa, tarjoilua ja bändiä myöten (parhaat hääjuhlat ikinä!), että sitäkään en lähtenyt kesken katsomaan, mutta onnea Emmelie ja Tanska! :)


2 kommenttia:

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.