maanantai 13. toukokuuta 2013

Semmonen viikonloppu

Viikonloppuun mahtui taas hurjasti kaikenlaista. Ilmat jatkuivat edelleen aivan mahtavina, ja vaikuttaa siltä, että kevät skipattiin nyt täysin. Kesä tuli suorilta talven jälkeen!

Eilen tuli käytyä sunnuntaikävelyllä kuvailemassa, ja kokeilemassa ensi kertaa kameran mukana tullutta 75-300mm objektiivia tositoimissa. Oon kyllä kuvien laatuun erittäin tyytyväinen, ja EOS 1100D hankintapäätös tuntuu vain entistä oikeammalta. Tässä muutama suosikkiotoksistani sunnuntailta.

Perjantaina pistettiin kaverin kanssa kunnon kisastudio pystyyn mun luokse, ja jännitettiin pientä yllätysnäytelmääkin, kun Leijonat sitten kaikesta huolimatta onnistui voittamaan Venäjän. Maalien näkeminen on kuitenkin peleissä tärkeintä, ja sitä herkkua tarjoiltiin oikein roppakaupalla lauantaina. Peli Itävaltaa vastaan oli jo ihan toista maata - yhdeksän maalia, joista Suomelle seitsemän!

Lauantaina tuli myös ulkoilutettua itseä kaupungilla, chillailtua parvekkeella ja katseltua lätkän lisäksi mm. Euroviisujen esikatselumaratonia. Jälkimmäisessä YleX Aamun Mäkkäri ja Aino ruotivat raadin kanssa viisuehdokkaita ja antoivat pisteitä esityksille ja biiseille. Studiossa oli mukana Crystal Snow Toosa-TV:stä, Hanna Pakarinen, Olli Herman Reckless Love:sta ja Raakel Liekki.

Unohtui viime viikolla tosiaan kokonaan kirjoitella tuosta Tunne Tampere -tapahtumasta, ja sen yhteydessä jälleen järjestettävästä Eurooppalaisesta ruokatorista, joka järjestetään jälleen Hämeenpuistossa. Sellainen nimittäin on parhaillaan taas menossa - alkoi viime keskiviikkona, ja jatkuu vielä viikon verran. On myyntikojuja niin Suomesta, Ranskasta, Saksasta kuin Italiastakin, sekä muutamien tamperelaisten ruokaravintoloiden pop up-myyntipisteitä.

Itse käväisin lauantaina Gastropub Tuulensuun terassilla nautiskelemassa saksalaistyyppistä evästä, bratwurstia, hapankaalia ja todella maukasta Paulanerin Hell -olutta. Myös ranskalaisten leipomokärrystä mukaan tarttui tietenkin se kuuluisa patonki :) Onhan se parasta vehnäleipää jota olen maistanut. Saksalaisteema jatkuu vieläkin, sillä ostin kotiinkin Lidlistä ison paketin bratwurstia ja tein siitä eilen jo footlong hodarin ton patongin väliin ja pyttipannun täksi päiväksi töihinkin evääksi!

Hämeenpuistoon kannattaa siis suunnata vielä, kunhan ehtii. Muuten tälle viikolle on paljon kaikenlaista muutakin ohjelmaa. Euroviisujen semifinaalit tiistaina ja torstaina, finaali lauantaina ja tietysti MM-kisat jatkuvat Suomen osalta ainakin tiistaina ja torstaina. Lauantaina on myös seuraava Ravintolapäivä ja jääkiekko huipentuu finaaleihin sunnuntaina.

Omalta osalta juuri tälle viikonlopulle osui hääkutsu, jota varten sen puvunkin ostin, josta taannoin mainitsin. Tuosta johtuen en pääse itse osallistumaan Ravintolapäivään ja joudun myös skippaamaan ainakin MM-kisojen välieräpelit.

Hieman harmillista kieltämättä, mutta puvun hankittuani valinta on selvä. Toivottavasti ehtisin edes Euroviisufinaalin katsoa. Mutta jos olette kaupungissa, katsastakaa ihmeessä Ravintolapäivän tarjonta. Jos ilmatkin jatkuvat edelleen tälläisinä, on lauantaista tulossa upea ulkoruokintapäivä!

2 kommenttia:

 1. Ojoi, tuollaiseen tapahtumaan olisi ihan kiva joskus päästä. Nälkä tulee katsellessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä aina ihan kiva, etenkin siitä saakka kun se siirrettiin tylsältä Keskustorilta tuonne Hämeenpuistoon. Tampereella ei liiemmin esplanadeja oo, mutta onneksi edes tuo.

   Muuten kyllä noita on järjestetty niin usein, parhaimmillaan jopa 3 kertaa vuodessa, että ei nää niin paljon uutta tarjoa. Mutta onhan se kiva silti aina kun kaupungissa tapahtuu jotain tavallisesta poikkeavaa.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.