keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Lempi leimahti uudelleen

Edellisessä postauksessa jätettiin jäähyväisiä, tässä taas toivotetaan takaisin tervetulleeksi. Talvella tamperelaiset nimittäin saivat surullisia uutisia, kun Lähiruokapuoti Lempi Tammelassa ilmoitti pistävänsä lapun luukulle. Kannattavuus tässäkin lienee ollut yksi suurimpia ongelmia, mutta liikkeelle löytyi kuitenkin uusi yrittäjä, ja arvostettavalle pioneerityölle jatkaja. Niinpä heti eilen, kun kauppa avasi ovensa, suuntasin sinne iltapäivästä kahvittelemaan ja haistelemaan uusia tuulia.

Vielä tänä päivänä lähiruuan sanansaattajana toimiminen ei ole helppoa, mutta onneksi tuottajat ovat myös itse aktiivisia tälläisissä tilanteissa. Lisäksi uudella yrittäjällä on vankka tietotaito hieman vastaavista tehtävistä. Ja vaikka liike ei sijaitse aivan keskeisellä paikalla, joka vähentää asiakasvirtaa, haluan uskoa puskaradion vaikutukseen, minkä vuoksi itsekin tästä halusin kirjoittaa. Konseptia on vielä hieman hiottu entisestä, ja uusi liiketoiminta perustuu enemmän kahvilatoiminnalle, myös lounasta on tarjolla. Toivotan uudelle alulle paljon onnea, ja toivon, että Lempi lähtee leiskumaan kunnolla!

Liiketila oli hyvin saman tyyppinen kuin edellisenkin omistajan aikoihin. Tietysti aivan kaikkea ei vielä ollut ehtinyt avajaispäiväksi tiskiin, ja varmasti lajitelmaa jonkin verran on karsittukin. Silti tarjolla oli paljon kaikkea, ja tila vaikutti entistä avarammalta. Kahvilapöydille oli raivattu hyvin tilaa, ja erityisesti sydäntä lämmitti erilaiset pöydät ja tuolit, jotka sopivat Lempin henkeen hyvin. Myöskään kahvitiskistä ei helpolla toista samanlaista kuppia löydy, ihastuttavan kotikutoista. Paikan omistaja Sanna Iso-Markku oli myös luonnollisesti paikalla itsekin, ja vaikutti oikein sympaattiselta ja mukavan oloiselta kauppiaalta.Yksi parhaista asioista kuitenkin oli se, että leivonnaiset tulevat edelleen samasta paikallisesta Royal Bakerystä kuin aiemminkin. Kaverini otti suklaamousse-leivoksen, ja itse otin marjaisen palakakun. Heidän kahvilatuotteensa ovat todella maukkaita, eivätkä nämä tehneet poikkeusta!

Vaikka kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, käykää kokemassa Lempi itse paikan päällä! Lupaan itsekin jatkossa asioida siellä useammin. Osoitehan on tuttu Aaltosenkatu 27-29 miltei Tammelantorin nurkalla. Viereisestä talosta löytyvät myös loistavat Kätkö Vintage ja Ravintola Kahvilla.
10 kommenttia:

 1. Mä en kestä. Aina kun luen sun uusinta postausta, tohon sivupalkin Instagramiin tulee Scrabblen tussu :'D AINA.

  VastaaPoista
 2. Oon koko päivän mielessäni himoinnut jotain kakkua tms ja sit vielä piti tulla tänne lukemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai. Ja Lempikin on tältä päivältä jo kiinni!

   Poista
 3. j u u s t o k a k k u a ? droooooooool.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu sitä (harmi kyllä!), mutta hitsin hyvää tuo oli noinkin :)

   Poista
 4. ...juustokakkua tulee heti kun paakari ehtii sitä leipoa luulisin että ensiviikolla olisi tarjolla =) Sanna
  P.S. Resepti on Päivin, mutta leipuri eri toivotaan että pystyn samaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitahan heti ennakkoilmoitusta Facebookiin kun on tulossa, että osaan tulla oikeana päivänä! ;)

   Poista
 5. Ihania tuollaiset pikkuputiikit, joissa oikeasti jaksetaan panostaa tunnelmaan ja tuotteiden esilleasetteluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja kahvilat vielä parempia, niissä viihdyn mielelläni. Tässä yhdistyy kivasti molemmat!

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.