tiistai 7. toukokuuta 2013

Massiivinen musiikkipostaus

Olen viimeisen viikon ajan kuunnellut useampaan kertaan ranskalaisen Phoenixin loistavaa uutta levyä. Tai 'Bankrupt!' on itse asiassa julkaistu jo huhtikuun puolella, mutta itse huomasin sen vasta viime viikolla. Levyn nimikkoraita on melko erikoisen kokeellista elektronista musiikkia, mutta muilta osin uutukainen on erittäin tiukka ja varsinkin tanssittava indielätty. Mahtavaa!

Vappuna en päässyt Hang The DJ:hin, sillä oli niin paljon muutakin ohjelmaa, mutta näitä biisejä pitää kyllä toivoa seuraavaksi kerraksi, joka onkin jo ensi lauantaina. Vaikka koko levy on varsin kelvollinen ja raikkaan kuuloinen, ehdottomiin suosikkiraitoihini lukeutuvat ensimmäiseksi singleksikin lohkaistu 'Entertainment' sekä 'Trying To Be Cool', 'Drakkar Noir', 'Chloroform' ja 'Don't'.Toinen hyvä uutuus huhtikuulta on hiukan elektronisempi, kanadalaisen Young Galaxyn 'Ultramarine'. Kehuskelin vasta skotlantilaista Chvrchesia pari viikkoa sitten ja suhteellisen tuoreena bändinä se kuitenkin muistuttaa aika paljon The Naked And Famousin ohella myöskin tätä bändiä.

Aiemmat levyt ovat olleet selkeästi syntetisaattoripainotteisempia, mutta uusimmalta löytyy paljon laajempi kirjo eri tyylisiä kappaleita, ja erittäin hyviä sellaisia. Olin yksittäisiä vanhempia biisejä kuullut aiemminkin, mutta vasta tällä levyllä äänimaailma on hioutunut sellaiseen muotoon, että se on itselle enemmän mieleen. Erityisesti raidat 'Fall For You', 'New Summer', 'Fever' ja 'Hard To Tell' toimivat.Meinasin myöskin säikähtää viime perjantaina, kun French Filmsin 'White Orchidia' ei heti tuotu Spotify-käyttäjien saataville. Bändi nimittäin ilmoitti sen ilmestyvän samaan aikaan levyn maailmanjulkaisun kanssa. Tästä pettyneenä törmäsin siihen kuitenkin sellaisessa uudessa musiikkipalvelussa kuin Deezer. Olen kuullut tuosta ensimmäisen kerran vasta muutama viikko sitten, enkä kovinkaan paljoa siihen vielä perehtynyt. Ulkonäöllisesti se näyttäisi toimivan hieman samalla tavalla kuin Grooveshark.

Tulevaisuuden skenaario, jossa levy-yhtiöt siirtäisivät katalogejaan vain yhteen tiettyyn paikkaan, olisi tietysti pieni sääli. Itse en ainakaan olisi valmis maksamaan kahdesta päällekkäisestä palvelusta. Nythän tämäkin levykin onneksi löytyy jo Spotifystä, joten huoleni oli turha. Kuten ylempiäkin kuvia, klikkaamalla alla olevaa levynkantta, pääset Valkoista orkideaa kukkiville niityille.Loppuun vielä muutama tykki konemaisempi tanssibiisi lisää, joita olen viime viikkoina fiilistellyt, muun muassa Ceephax Acid Crew:n uusin. Viime kesänä linkkailinkin jo edellisen 'Mediterranean Acidin' lomapostaukseeni, mutta tämä video on vähintään yhtä hyvä! Myös Alex Metricin videossa on siistiä animaatiota, Disclosuren pätkässä puolestaan on helmiä hylättyjä rakennuksia. Todennäköisesti Detroitista, joka lienee yksi maailman absurdeimpia näkyjä noiden mestojen osalta.

Googlettamalla löytyy runsaasti saitteja ja valokuvia. Kirjoitin aiheesta Detroitin osalta myös viime syksynä. Muutenkin olen täällä varmasti jo kyllästymiseen asti kohkannut hylätyistä tiloista :) Disclosurea on muutenkin tullut kuunneltua paljon, suhteellisen tuore konemusalöytö mulle, ja iskee niinkuin häkä päähän. Siis muutkin biisit kuin tuo 'White Noise', erityisesti 'Tenderly' ja 'Flow' pistävät punttiin vibaa.

Viime aikoina paljon kohutusta Daft Punkin uudesta 'Get Lucky' -kappaleesta tehty epävirallinen amatöörivideo taas on niin mahtava, että ei mitään järkeä. Harmi, että pidän virallisesta kappaleesta, jossa mukana on Pharrell Williams, paljon enemmän. Sen voit kuunnella täältä. Flow:hunkin tulevalta Australta puolestaan tuli uusi musiikkivideo jo hieman vanhempaan 'Home' -kappaleeseen.


2 kommenttia:

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.