keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Testailua Suomen kesässä

Ei oo kyllä kelit helliny tätä lomalaista täällä suunnalla, lämpötilat ovat olleet niin alhaiset että veikkaan tämän olevan kylmin kesäkuu vuosiin. Aurinko ehti kuitenkin pilkahtaa tänään hetken ennen kuin meni pilveen ja alkoi satamaan. Kastuin tosin onneksi vasta aivan loppuvaiheessa kotimatkalla.

Ihan ensi alkuun pyydän myös anteeksi muutaman kuvan huonoa laatua, mutta kaikki kuvat on otettu kamerallani josta on näyttö rikki. Näin ollen kuvat joutuu ottamaan summan mutikassa :)Kun alkoi ensi kerran sataa, oltiin juuri silloin Aschanissa. Tuo uusi kahvilaketju joka alkoi pyörittää kahvilabisenstä entisten Wayne's Coffeiden tilalla.

On pitänyt jo pidemmän aikaa käydä paikka testaamassa, mutta se on vain jotenkin jäänyt. Tänään näin kaveria lyhyesti ennen kuin hän meni töihin ja mahdollisuus testata tämä, tuli eteen.Tämä kahvila jossa me kävimme, sijaitsee Koskipuiston reunalla Koskikadulla suurin piirtein puolimatkassa Hemingway'sista ja Vilasta. Sijainti on mitä loistavin kahvilatoiminnalle, vuodenajasta tietysti riippumatta, mutta näin kesällä edustan terassi on todella viihtyisällä paikalla ja eiköhän tästä uusi kantapaikkani tullut mitä tulee kahvin juontiin. Sen sijaan mikään ei pysty syrjäyttämään Café Europaa ajanviettopaikkana :)Paikka näyttää kunnostautuneen erityisesti tarjonnallaan, sillä erilaisia kahvivaihtoehtoja löytyi runsaslukuisesti listalta. Tietenkin muitakin juomia löytyy, mutta se varsinainen juttu millä Aschan erottuu useimmista muista kahviloista, on erittäin laaja sekä suolaisten että makeiden leivonnaisten tarjonta. Vaihtoehtoja on runsaasti ja erityisesti makea puoli näytti todella kutkuttavalta.Itse otin omenapiirakan vaniljavaahdolla ja jäälaten ja pala ei ollut ainoastaan iso, vaan todella maukas. Todennäköisesti paras omenapiirakka jonka olen missään syönyt. Päällä oli tavallisesta poiketen myös muutamia tuoreita marjoja joka oli piristävä yksityiskohta, mutta helli myös makuhermoja. Erityisesti mansikka sopi makupalettiin kuin nenä päähän.
Aschan sijaitsee niin keskeisellä paikalla että hinnat tietysti ymmärtää, mutta jos jostain miinusta tulisi, olisi se juurikin hinta. Kahville ja piirakalle tuli yhteishintaa yhdeksän euroa joka kuitenkin on minusta varsin kohtuullinen näin hyvästä kokonaisuudesta. Ja kun etenkin jäälatte oli suuri ja maistuva, ohitti se aiemman suosikkini, Kahvila Valon jäälaten kertaheitolla. 


  


Kahvittelun jälkeen kierreltiin muutamat paikat alennusmyyntien toivossa mutta kun vasta tuli paljon shoppailtua, jäin tyhjin käsin eikä se edes harmittanut. Päivän asuna on diy-farkkuliivi ja H&M:n farkut. Jalassa Topmanin espadrillot ja päällä t-paita jonka ostin Budapestin Pull & Bearista.
Lopuksi polkaisin Tuntsalla kohti Amuria mielessä käydä testaamassa aiemmin kehuja saanut turkkilainen parturi High Style. Ensimmäisen kerran kuulin tästä pari kuukautta sitten kaverilta, jonka työkaveri käy tuolla parturissa. Sitten etsittyäni paikan tiedot käsiini, eteeni tuli runsaasti positiivisia kommentteja.


Etuna tässä ei ole ainoastaan ammattitaito joka on raudanluja, vaan myös hinta. Miesten hiustenleikkuu (ei tullut kysyttyä leikkaavatko vain miesten hiuksia) 15 euroa! Pilkkahinta nykypäivänä.


Kaverini työkaveri olikin kysynyt että miten kannattaa pitää hintoja niin alhaalla. Vastaukseksi omistaja oli sanonut että mieluummin hän ottaa monta asiakasta halvalla kuin vähän kalliilla. Näinpä, High Style saikin minusta kanta-asiakkaan.

4 kommenttia:

 1. Piti tulla oikein kattomaan, miten nuo kuvat onnistu... Sähän oot ihan kenossa tossa Koskipuistokuvassa! :> Musta tulis huono sokkovalokuvaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin :) En viittiny korjailla sitä kuitenkaan, vaikka jouduin muutamia kuvia rajaamaan. Ja lisäks noi pari mun ottamaa kuvaa on vähän epätarkkoja.

   Poista
 2. Turkkilainen parturi vaikuttaa todella asialliselta mestalta! Halvat hinnat ja hyvä asiakaspalvelu, ei kai sitä asiakkaana kehtaa muuta toivoakkaan.

  Mä olen jotenkin vierastanut Aschania. Ketjukahvilat ei oikein ikinä ole iskenyt kovaa, mutta toi piirakka näyttää aivan törkysen hyvältä. Heitänpä taas omat ennakko-odotukset romukoppaan ja käyn varmasti testaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, totta. En itsekään mitenkään erityisesti arvosta ketjukahviloita, esim. Wayne'sissa kävin todenäköisesti korkeintaan kaksi kertaa yhteensä, Coffeehousessa vieläkin vähemmän ja Tukholmassakin kävin Tully'sissä enkä edes tiennyt että se oli kansainvälinen ketju myöskin.

   Mutta! En ole Aschania oikeastaan kuitenkaan mieltänyt vielä ketjukahvilaksi kun se on niin uusi paikka. Itsellä siis meni periaatteet romukoppaan jo :)

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.