sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Prometheus

Käsittämätöntä miten hienon elokuvan Ridley Scott on vielä vanhoilla päivillään saanut aikaiseksi. 

Käytiin tänään katsomassa uutuus Prometheus 3D, jota olin kuta kuinkin venannut puolisen vuotta ja taas kerran odotus palkittiin.

Elokuva kertoo ajasta ennen Alienia, ja hienointa tässä olivatkin nimenomaan vahvasti H.R. Gigeriä kunnioittavat visuaalit. Olen tietysti vielä haipissa, mutta lähtisin väittämään että lavasteet ja CGI oli hienointa mitä olen vielä missään elokuvassa nähnyt. Elokuvan ainoat miinukset tulevat muutamasta vähän typerästä tyypillisen sankarillisesta juonenkäänteestä ja huonosta näyttelijäsuorituksesta. Mielestäni tässä yritettiin jopa orjallisesti kopioida Alienin parhaita puolia hetkittäin ja jossa ei siinäkään näyttelijöiden taso huikea mielestäni ollut, mutta tässä onnistuttiin muuten luomaan hyviä linkkejä näiden kahden elokuvan välillä. Esimerkkinä androidien David vs. Ash, toiminta. Noomi Rapace taas muistuttaa mielestäni hieman Sigourney Weaveria.

Alienissa liikutaan Nostromolla, tässä aluksena oli Prometheus, joka oli vähintään yhtä tyylikäs kuin Nostromo, ei hävinnyt yhtään. Kaiken kaikkiaan aivan mielettömän huikea leffa, menkää ihmeessä katsomaan jos yhtään sci-fistä tai trillereistä pidätte, ja etenkin 3D toimi tässä elokuva upeasti. Uskaltaisin jopa sanoa että tämä oli Alienia parempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.