tiistai 5. kesäkuuta 2012

Jäätelöhullu

Koska tämä on nyt tullut taas puheeksi lähipäivinä pariin kertaan, ajattelin tehdä asista postauksen. Hannan kanssa juteltiin jäätelöistä sunnuntaina kun mutustelin Cornettoa ennen leffaan menoa ja nyt Anastacia teki postauksen aiheesta omassa blogissaan.

En nimittäin juurikaan ole koukkuuntuvaa sorttia, alkoholin juonnin kontrollointi ei tuota pienintäkään ongelmaa. Tupakan polton lopetin jo yli 13 vuotta sitten sillä en kokenut siinä olevan mitään järkeä ja pääsin siitä eroon todella helposti.

Ja ei jäätelönkään kanssa ongelmaa olisi, jos haluaisin siitä luopua, mutta en muuten luovu :) Syön kesässä käsittämättömiä litramääriä jäätelöä joten jos suomalaiset syövät jäätelöä vuodessa yli 13 litraa henkeä kohti, minä syön varmasti vähintään kolmen ihmisen annokset.




Ben & Jerry's on ykkösmerkkini, parempia makujäätelöitä vain ei ole. Mutta oikeasti jäätelömerkillä ei ole väliä, kulutan yhtä lailla Eskimo-puikkoja, Magnumeita, kauppojen omia merkkejä kuin vaniljajäätelöä paketistakin. Tänäänkin ostin litran vaniljajäätelöä ja sekoitin mukaan Dops-keksejä.

Sunnuntaina ostin sen Corneton lisäksi paketin Mars-jäätelöpatukoita, jotka muuten myös todella usein löytävät tiensä ostoskoriini, Vanilja-Eskimon ja Pommac-mehujään ja söin ne kaikki samana päivänä O__o

Tämä 'New York Super Fudge Chunk' on suosikkimakuni Ben & Jerry'siltä 'Chocolate Macadamian' ja 'Nordic Water Peacen ohella'. Myöskin 'Baked Alaska' kolkuttelee kärkisijoja.



Edellisten lisäksi muistan Ben & Jerryn jäätelöistä ainakin ostaneeni 'Baked Alaskaa', 'Cookie Dough'ta, 'Chocolate Fudge Brownie'ta ja 'Strawberry Cheesecakea'. Todennäköisesti muitakin joita en muista. Ainoat pettymykset ovat tuottaneet keksitaikina ja juustokakku. Mielestäni ne ovat hieman tylsän makuisia ja olenkin miettinyt että uskaltaisinko ostaa seuraavaksi joko 'Cherry Garciaa' (rakastan nimittäin kirsikkaa) tai 'Oh My! Applepie'ta vai olisivatko nekin liikaa yhden maun jäätelöitä joihin kyllästyy ennen kuin rasia on tyhjä.

 

Tietenkin tälläisenä jäätelön suurkuluttajana useat muutkin tuotteet ovat tulleet tutuksi, ja jo aiemmin mainitsemani suomalainen Pappagallo on korkealla fanittamissani jäätelöissä. Tampereen jäätelötehtaan tuotteet, joita myydään mm. Frenckelin aukiolta lähtevässä "Siperian tunnelissa", ovat myös mahtavia.

Loppujen lopuksi on hyvin vähän jäätelöitä, joita en syö. En pidä banaanista, enkä siten myöskään banaanijäätelöistä. Se taitaa olla lähes ainoa poikkeus. Mutta vaikka yleensä sääntö, mitä suklaisempaa, sen parempaa, pätee niin jopa Ben & Jerry'sin 'Chocolate Fudge Brownie' alkaa olemaan jo hiukan liian tiukkaa. Sen sijaan Pappagallon suklaajäätelö on taivaallista.

Onko täällä ketään joka pitää itseään jäätelön suurkuluttajana? Tuskinpa kukaan minun lukuihin pääsee mutta olisi hauska kuulla teidän lukijoiden ajatuksia asiasta.

6 kommenttia:

  1. Mun mielestä juurikin toi Strawberry Cheesecake on paras maku. Vaikkakin ylipäätään BJ't on liian makeita mun makuun. Pari lusikallista ja jo ällöttää ja kuvottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just sen takia se ei maistu, kun sitä ei pysty syömään kun sen pari lusikallista, se on just liian makee ja maistuu vaan yhdeltä maulta. Ei juustokakussakaan oo sotkettu sitä mansikkaa ja juustoa sekasin.

      Poista
  2. Mä tykkään myös Benkka Jerkka-jätskeistä. Tykkään toffeesta ja pähkinöistä, joten Fairly Nuts lienee tämänhetkinen suosikki. Runners up-listalla Nordic Water Peace, New York Super Fudge ja Chunky Monkey.

    Voisin syödä jätkiä melkein joka päivä, mutta laihduttamisen suhteen ei ehkä kuitenkaan paras idea. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäs varmaan kokeilla kyllä tota Fairly Nutsiakin, koska parasta Chocolate Macadamiassa on ne suklaakuorreitteiset pähkinät...

      Poista
  3. baked alaska on eniten paras. en tykkää noista taikinoista ja pähkinöistä, mutta valkosuklaiset jääkarhut rules ok! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.